En Sıcak Konular

ABD robotları isyanda!

14 Nisan 2008 13:34 tsi
ABD robotları isyanda! ABD'nin Irak'ta denemeye başladığı savaş robotları, tatbikatlar esnasında namlularını kendi askerlerine çevirdi. Ölümle sonuçlanabilecek pek çok kaza oldu, robatlar bakıma alındı...

ABD'NİN Irak'ta geçtiğimiz yıl denemeye başladığı paletli ve otomatik silahlı savaş robotlarının, tatbikatlar sırasında namluyu pek çok kez Amerikalı askerlere yönelttiği, ölümlü kazaların son anda engellendiği bildirildi. Teknik arıza ve mühendislik hataları nedeniyle 'isyankar' hareket eden savaş makinelerinin programları, gerekli düzeltme ve geliştirmeler için askıya alındı.

EMİR DİNLEMİYORLAR

JAPONYA’DAKİ bir 'RoboBusiness' konferansına katılan Amerikan kara kuvvetleri yetkilisi Kevin Fahey, Özel Silahlar Gözlem ve Keşif Doğrudan Hareket Sistemi (SWORD) bünyesinde üretilen insansız, uzaktan kumandalı askeri araçların, emir verilmediği halde hareket ettiklerini veya ateş açtıklarını söyledi.

5.56 milimetre çapındaki M249 hafif makineli silahlara sahip olan araçların, askerlere yöneldiği zaman denemelerin durdurulduğu aktarıldı. Fahey, bütün sorunlara rağmen bu makinelerin, silahlandırılmış insansız keşif uçaklarından daha güvenilir olduğunu kaydetti. Amerikalı uzman, insansız savaş makinelerine güvenebilmek için en az 10 ila 20 yıl süre geçmesi gerektiğini vurguladı.

MAARS DA DENENECEK

SWORD makinelerinin yanı sıra, 7.62 mm’lik ağır makineli silahlar ve geliştirilmiş güvenlik şartları sunan Modüler Gelişmiş Silahlı Robotik Sistem (MAARS) robotlarının da 1 yıl içinde denenmesine başlanılacak.

Türkiye’yi örnek gösterdi

VATİKAN Başbakanı Kardinal Tarcisio Bertone Papa 16. Benedikt’in 15 Nisan’daki ABD ziyareti öncesi terör tehditlerine ilişkin soruyu yanıtlarken, Türkiye seyahatine atıfta bulundu. Bu seyahatle ilgili de Papa’nın tehdit aldığını hatırlatan Kardinal, ‘Bizim kendi önlemlerimiz var. İlgili hükümet de Papa’nın geçeceği her noktada güvenlik önlemi alacaktır. Nitekim Türkiye’de de öyle olmuştu’ diye konuştu.

Terminatör filmi gibi...

Amerikan ordusunun asi ölüm makinaları Terminatör 3 filmindeki T-3 robot savaşçılara çok benziyor. Filmde de isyan eden makinalar insanlığa savaş açıyor.

Star



Bu haber 387 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,179 µs