En Sıcak Konular

Diyarbakırspor'a bölücü sataşma

14 Nisan 2008 13:00 tsi
Diyarbakırspor'un rakibine üstünlük kurduğu neredeyse her deplasman maçında klasikleşen bölücü hakaret yine tekrarlandı.

Bank Asya 1. Lig'de Altay, kendi sahasında Diyarbakırspor ile 2-2 berabere kaldı. Karşılaşmanın ilk yarısının son bölümlerinde Altay taraftarlarının 'PKK dışarı' sloganları atması, Diyarbakırspor Başkanı Adnan Öktüren'i kızdırdı. Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Adnan Öktüren, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Bir daha bu tip tezahüratlar uzun süreli olarak tekrarlanırsa ben bu takımı ligden çekeceğim. Altını çizerek söylüyorum, artık bu işe bir son verilmeli. Biz buraya futbol oynamaya geldik. Zaten insanlar oralarda mücadele ediyor, askerler mücadele ediyor, herkes üzerine düşeni yapıyor. Başka ne tür bir mücadeleye ihtiyaç var?" ifadelerini kullandı.

İzmir'de oynanan Altay Diyarbakırspor maçın yaşananlar Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Adnan Öktüren ve yönetim kurulu üyelerinin tepkisine neden oldu. İlk yarının son bölümlerinde sahadaki futbolcular arasında yaşanan gerginlik Altay taraftarlarının olduğu bölüme ve protokol tribününe yansıdı.

Yaşanan gerginlik sırasında Altay taraftarlarının olduğu bölümde 'PKK dışarı' şeklinde tezahürat yapılması, maçı izleyen Diyarbakırspor Başkanı Adnan Öktüren ve yöneticilerinin tepkisine neden oldu. Altay Başkanı Nafiz Zorlu'nun müdahalesi ile taraftarlar tezahüratı keserken, kısa süreli yaşanan gerginlik yatıştırıldı. Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Adnan Öktüren, maç sonrası yaptığı açıklamada, Altay taraftarlarının yaptığı tezahürata tepki gösterdi. Bu tür tezahüratın tekrarlanması halinde Diyarbakırspor'u ligden çekeceğini söyleyen Adnan Öktüren, "İzmir'e futbol oynamak için geldik. Maç normal seyrinde devam ederken, Altaylı taraftarlar tarafından 'PKK dışarı' şeklinde yapılan tezahürat, hem bizi hem de futbolcularımızı demoralize etmiştir. Ben bu tezahüratı hiçbir şekilde hiçbir şeye bağlayamıyorum. Biz sporun barışa ve kardeşliğe hizmet ettiğini biliyoruz. Bu bilinçle bu ligde mücadele ediyoruz. Bu tür söylemleri biz de Diyarbakır'da daha değişik şekilde kullansak kim bundan zarar görecek" diye konuştu.

Diyarbakırspor aleyhine sürekli aynı tezahüratın yapıldığını hatırlatan Başkan Öktüren, Türkiye Futbol Federasyonu'na da tepki göstererek, "Türkiye liglerinde küfürlü tezahüratlara para cezaları ve saha kapatma cezaları veriliyor. Bu statta 'PKK dışarı' sloganı uzun süre tekrarlandı. Ben ve yöneticilerim su şişesi atılarak taciz edildik. Merak ediyorum; Türkiye Futbol Federasyonu Altay seyircisinin bu davranışlarına ne tür bir ceza verecek. Ben yapabileceğimi söyleyeyim; bir daha bu tip olaylar uzun süreli olarak tekrarlanırsa ben bu takımı ligden çekeceğim. Altını çizerek söylüyorum, artık bu işe bir son verilmeli. Biz buraya futbol oynamaya geldik. Zaten insanlar oralarda mücadele ediyor, askerler mücadele ediyor, herkes üzerine düşeni yapıyor. Başka ne tür bir mücadeleye ihtiyaç var?" dedi.

SON DAKİKA GOLÜ ALTAY'I YIKTI

Son dakikada buldukları golle gelen beraberliğe sevindiklerini belirten Diyarbakırspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur ise "Zor bir maç olacağını biliyorduk. Golümüz uzatma dakikalarına kaldı. Maça iyi başlayamadık. Haftalardır bu sıkıntıyı çekiyoruz. İlk yarıda bariz Altay üstünlüğü vardı. İkinci yarıda tersine döndü ve oynadığımız futbolla galibiyeti kaçırdığımızı düşünüyorum. Gol fırsatlarını cömertçe harcadık. Diyarbakırspor emin adımlarla ilk 6 hedefine ilerlemeye devam ediyor" dedi.

Maçın son dakikalarını oldukça stresli geçiren ve yenen beraberlik golüne oldukça üzüldüğü görülen Altay Teknik Direktörü Feyyaz Uçar da, ilk yarı Altay, ikinci yarıda ise Diyarbakırspor'un iyi futbol sergilediğini söyledi. Kadroda önemli eksikleri olduğunu dile getiren Uçar, "Maçı mümkün olduğunca gol yemeden götürüp kontra ataklarla 3. golü bulmak için uğraştık. Ama başaramadık. 90+3'te yediğimiz beraberlik golüyle de bütün ümidimiz bitti. 4 maçımız kaldı. Kalan maçlarımızda mümkün olduğunca genç oyuncularımıza şans vericeğiz. Altay'ın istikbali olan kardeşlerimiz şans bulacak. Altay'ı ilk 6'ya taşıyamadığımız için üzgünüz, camiadan özür diliyoruz" diye konuştu.

Kendileri için zor bir maç olduğunu ifade eden Diyarbakırsporlu futbolcu Bülent Bal ise, "İkinci yarıda gole ve galibiyete ihtiyacı olan takım bizdik. Pozisyonlar da bulduk. Gol atsak galip gelebilirdik. Uzatma dakikalarında gelen golle altın değerinde bir puan aldık" dedi.

Yeşil-kırmızılı futbolculardan Ercan da, maç içinde yaşanan gerginlik ve çirkin tezahüratla ilgili olarak, bu tip söylemlerin artık lafta kalması gerektiğini kaydederek, "Bunlara hiç gerek yok. Diyarbakırspor kulübü içinde Türkiye'nin her kentinden insan var. Burada hepimiz aynı amaç için ter döküyoruz. Çok boş işler bunlar. Sadece ortam geriliyor. Herkes işine baksın. İnşallah Diyarbakırspor olarak ilk altıya kalacağız" ifadelerini kullandı.

Daha önce Altay forması giyen Diyarbakırsporlu futbolcu İlhan da, İzmir'den puan almak için geldiklerini belirterek, "Altay'ın önemli eksikleri olduğunu biliyorduk. Galibiyet için sahaya çıktık. Bazı tatsız olaylar oldu. Altay camiasını tanımayan takım arkadaşlarımla konuşarak, daha önce top oynadığım Altay'ın ilkeli bir kulüp olduğunu ve şaibeye prim verecek bir kulüp olmadığını anlattım. Sahada yanlış anlaşmalardan dolayı gerginlik oldu, onları atlattık ve puan aldık" dedi.

Altay'ın genç oyuncusu Adem ise, play-off şanslarının çok azaldığını, kazanabilecekleri maçtan beraberlikle ayrıldıklarını söyledi. Son üç maça nazaran daha kontrollü ve mücadeleci oynadıklarını kaydeden Adem, "Maç son saniye golüyle berabere bitti. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız. yapacak bir şey yok. Ligi en iyi yerde bitirmeye çalışacağız" diye konuştu.

Aktif haber



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,132 µs