En Sıcak Konular

Silahçıoğlu Paşa'ya sansür mü?

14 Nisan 2008 12:23 tsi
Cumhuriyet Gazetesi'nde yazılar kaleme alan Doğu Silahçıoğlu Paşa'nın köşesi "o yazıdan" beri boş. Peki büroya gelen Silahçıoğlu Paşa niye yazı yazmıyor, o yazıda ne yazmıştı?

Silahçıoğlu'nun köşesi 29 gündür boş

Emekli Tümgeneral Doğu Silahçıoğlu 15 gün arayla yazdığı Cumhuriyet gazetesindeki 'Olaylar ve Görüşler' köşesine 29 gündür yazmıyor. Silahçıoğlu son olarak 15 martta yazdığı "Yönetim Açmazındaki Türkiye" yazısından sonra köşesinde bugüne kadar hiç yazı yazmadı.

Doğu Silahçıoğlu'nun Cumhuriyet gazetesinde 3 Şubat 2008'de yazdığı "Çıkış Yolu" başlıklı yazıda"'Laik Cumhuriyeti savunmaya kararlı her yurttaş, hükümetin antidemokratik uygulamaları karşısında, toplumsal tepkisini olanca gücüyle ortaya koymalı; anayasal kurum ve kuruluşların da desteğinde, halkın geniş katılımıyla bir 'ulusal cephe' oluşturulmalı ve AKP hükümeti en kısa sürede iktidardan uzaklaştırılmalıdır!..." demişti.

Silahçıoğlu 'Atatürk Cumhuriyeti' yandaşlarının genel seçimler sonrasında siyasal iktidarı ele geçirebilmeleri ve yeni bir nesil yetişinceye kadar yönetimde kalmayı sağlayabilecek önlemler geliştirmeleri gerektiğini söyledi. Silahçıoğlu'nun bu konuşması Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklu bulunan Ümit Sayın'ın Kemal Alemdaroğlu ile yaptığı telefon görüşmlerinde gündeme gelmiş, bu konuşmanın içeriği basına yansımıştı.

Silahçıoğlu 15 mart günü köşesinde yazdığı yazıda Irak'ta çıkmaza saplanan, Afganistan'da sonuç alamayan, İran'la gerginlik yaşayan ABD'nin Türkiye'den yeni beklentileri olduğunun ortaya çıktığını, hükümetin bugün siyasal rejimin dinsel yaklaşımlarla şekillendirilmesi yolunda anayasa değişikliğiyle bağlantılı uygulamalarla kalıcı kılma çabasında olduğunu yazdı. Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk'un 21 martta gözaltına alınmasından sonra köşesinde herhangi bir yazı yazmayan Silahçıoğlu'nun gazetedeki odasını kullandığını ama yazıları neden yazmadığı merak konusu.

Nevzat Çiçek/Taraf

 



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,068 µs