En Sıcak Konular

AKP'nin kapatılması PKK'ya yarayacak!

14 Nisan 2008 09:38 tsi
AK Parti’nin kapatılması halinde doğacak boşluğun nasıl ve kimler tarafından doldurulacağının iyi hesap edilmesi gerektiğini kaydeden Bakan Çiçek, “Bugün birçok yerde AK Parti'nin en önemli düşmanı PKK’dır. O, AK Parti'nin kapatılmasın

Anayasa Mahkemesi'nde açılan kapatma davası hakkında hummalı bir çalışma içinde bulunan Çiçek, gündemi meşgul eden konularla ilgili olarak önemli değerlendirmelerde bulundu. AK Parti'nin kapatılma davasına ilişkin olarak izleyeceği yol haritası ve yapacağı savunma hakkında ilk kez bilgi veren Çiçek, şunları söyledi:

İYİ BİR SAVUNMA YAPACAĞIZ

"İşleyen bir dava süreci var. İşin bu kısmıyla ilgili çabalarımızı sürdürüyoruz. Bu savunma da öyle yarım saatte akla gelenleri sıralamak değildir. Ciddi bir hazırlık yapıyoruz. Davanın kendisi bizatihi siyasi olduğu için, değerlendirmemiz tabiatıyla bu ithamları cevap niteliğinde olacak. Savcı iddia ediyor, itham ediyor, bunlara cevap verilecek. Savunmanın güçlüsü zayıfı olmaz. Savunma sonuçta iddiayı ret ettirmek içindir. Onun için elinizde, zihninizde, ne bilgi, ne belge, ne argüman varsa onu ortaya koymak gerekir. Aksi taktirde suya tirit bir savunma olmaz. İyi bir savunma olacağını zannediyorum."

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Çiçek, parti kapatma sistemini zorlaştıracak anayasa değişikliğinin rafa kaldırılmadığını ima ederek, "Sayın Başbakana yetki verdik. Öyle dinamik bir süreci, önceden bağlayıcı bir karar alıp tıkamak yerine, değişen şartlara göre değerlendirmek daha doğru olur. Şu bir vaka bütün sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşlarının büyük kongrelerindeki konuşmalarına bakın en önemli talepleri anayasa değişikliğidir. Bu AK Parti'nin talebi, AK Parti'yle ilgili bir şey değildir. Bu toplumsal talebe, bütün partilerin kulak kesilip kendilerinin hazırlıklarını yapması gerekiyor" bilgisini verdi.

PARTİLER TALEPLERİNİ ORTAYA KOYSUN

Anayasa değişikliği konusunda muhalefet partilerine, "Dokunulmazlık dahil, kim ne istiyorsa getirsin komisyona" çağrısında bulunan Çiçek, "Dokunulmazlığı koyar veya koymaz, o partilerin kendi bileceği iş. Ancak, bu talebe nasıl baktıklarını, ister yeni anayasa, ister mevcut anayasanın aksayan yönlerini değiştirmek için, bir demeç konusu olarak değil, yazılı olarak partilerin taleplerini ortaya koymaları gerekir. Sivil toplum, meslek örgütleri anayasa değişikliği konusunda siyasi partilerden, en azından bizim dışımızdaki partilerden önde gidiyor. Sivil toplumun gerisinde kalan siyaset, bu gerilimlerin en önemli sebeplerinden birisi oluyor" eleştirisinde bulundu.

EN ÇOK PKK SEVİNECEK

AK Parti'nin varlığına tahammül edemeyenlerin, yokluğunda ortaya çıkacak problemleri göğüsleyecek bir planlamaya ve o boşluğu doldurmaya yetecek bir çabaya, gayrete hazır olmadıklarını dile getiren Çiçek, "AK Parti bir önemli görev ifa ediyor. Bugün Türkiye Partisi olan, ülkenin bir tek partisi var, o da AK Parti'dir. Her yerde seçilmiş temsilcileri var. Bu ülkenin, siyasi birlik ve bütünlüğünün çimentosu AK Parti'dir. Yokluğunda AK Parti'nin doldurduğu boşluk, bazı yerlerde kimler tarafından ve nasıl doldurulacağı herkes tarafından iyi hesaplanması lazım. Bugün birçok yerde AK Parti'nin en önemli düşmanı PKK'dır. O, AK Parti'nin kapatılmasını istiyor. Çünkü o zaman çok daha rahat hareket etme imkanını bulacak. Çünkü biz siyasetten büyük ölçüde bu gelişmeyi belli bölgelerde durdurduk. Önemli ölçüde oyumuzu artırdık" diye konuştu.

HEP BERABER ÖZELEŞTİRİ YAPALIM

CHP lideri Deniz Baykal'ın 'AK Parti özeleştiri yapsın' çağrısına yanıt veren Çiçek, "Haydi hep beraber yapalım, zararı yok. Kendisinin hiç mi kusuru yok? Ama şunu görüyorum, saygı duyduğum bir insan olarak Sayın Baykal, valla bu kongre işini iyi atlatıyor. CHP'nin kongresini ve CHP zafiyetlerini gayet güzel kamufle etti. Demek ki bu kaos, bu sıkıntıların böyle bir faydası var. Onun için çok ateşli konuşuyor" dedi. "Türkiye'de muhalefet boşluğu var; sıkıntı bundan kaynaklanıyor. Ben, bunu TÜSİAD'tan önce söyledim" diyen Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü:

MUHALEFET KAN DEĞİŞİMİ YAPAMADI

"Demokrasinin iki ayağı var; biri iktidar, biri muhalefet ayağı. Muhalefet ayağında sıkıntı var, alçı var muhalefet ayağında. Bunu birilerini itham etmek için söylemiyorum. Vaka olarak söylüyorum. Kamuoyu araştırmaları söylüyor. Bizzat o partilerin tabanı söylüyor. Muhalefet bir türlü kan değişimi yapamadı kendi içerisinde. Aynı şahıslar, aynı tavırlar, aynı muhalefet tarzı. Bu tasvip görse, o zaman iktidar alternatifi olurlardı. ıktidar alternatifi olmayan bir demokraside de zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. O zaman millete kızacağımıza, ya da fazla oy alan partiye sıkıntı çıkaracağımıza, iktidara alternatifi bir muhalefet çıkarılması lazım. Bir muhalefet düşün ki, sadece iktidarın getirdiğine 'yanlış' diyor. Ama en temel sorunlarla ilgili görüşünü bir türlü ortaya koymuyor. Sorulduğu zaman da, 'ben çözüm söylemem, endişelerimi söylerim' diyor. dünyanın neresinde böyle bir muhalefet alternatif olur ki. Olmuyor. Olmadığı zaman demokrasinin işleyişinde arızalarla karşı karşıya kalıyoruz.”

bugün



Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,104 µs