'terörist bağ' ithamı! | " /> 'terörist bağ' ithamı! | "/>

En Sıcak Konular

Obama'ya 'terörist bağ' ithamı!

14 Nisan 2008 09:29 tsi
Obama'ya 'terörist bağ' ithamı! ABD Başkan aday adaylarından Barack Obama hakkında şimdi de terörist bağlantıları iddiası ortaya atıldı.

ABD başkanlık önseçimlerinde Cumhuriyetçi cephe, Demokrat Parti'nin öne çıkan adayı Barack Obama'yı köşeye sıkıştırmak için bu kez de 'terörist bağ' ithamında bulundu. Daha önce aile papazı Jeremiah Wright'ın "Tanrı Amerika'yı kahretsin" diye vaaz verdiği görüntülerinin ortaya çıkmasıyla 'vatanseverliği' sorgulanan Obama'nın bu kez 1970'lerde ABD'de bir dizi bombalı eylem düzenlemiş radikal bir sol örgütün eski üyesi olan William Ayers'le bağlantısı öne sürüldü.

AYERS GEÇMİŞİNDEN PİŞMAN DEĞİL

Buna göre, Obama, 1970'lerde 'Vietnam Savaşı'nı eve getirme' sloganıyla Pentagon ve Dışişleri dahil hükümet binalarına bombalı eylemler düzenleyen, adını Bob Dylan'ın "Rüzgarın hangi yönden estiğini bilmek için bir hava durumu spikerine ihtiyacın yok" sözlü şarkısından esinlenerek almış Weather Underground adlı sol örgütün üyesi Ayers ile 1990'larda tanışmış. Orman Fonu adlı yardım kurumunun komisyonunda bulunan Obama ile Ayers, iki akademik konferansta aynı platformu paylaşmış. Ayers, 2001'de yeniden senatoya girmeye çalışan Obama'nınkampanyasına 200 dolar bağış yapmış. Weather Underground'un 1 milyon dolarlık soygun yaptığı son eylemini gerçekleştirdiği 1981'de hakkındaki suçlamalar düşen 63 yaşındaki Ayers şimdi Illinois Üniversitesi'nde profesör.

Obama-Ayers ilişkisi, geçen hafta Fox News televizyonunda Sean Hannity'nin şovunda ortaya atıldı. Şova katılan eski Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Newt Gingrich "Bu, Obama'nın arasının aşırı sol ve Amerikan karşıtlarıyla iyi olması şeklindeki genel durumun parçası" derken, George W. Bush'un başkanlığının taşlarını döşemiş eski danışmanı Karl Rove "Geçmişte konuşmalar yaptılar. Senato seçiminde Obama'yı destekledi. Ne kadar yakın olduklarını bilmek ilginç olurdu" diye konuştu.

Ayers ise, geçen hafta öğrencilerine şova atıfla şöyle dedi: "İnsanlar 'hükümete karşı yaptıklarınızdan pişman mısınız' diye soruyor. Yanıtım 'Hayır' oluyor." Ayers, tam 11 Eylül 2001'de New York Times'a demecinde, "Bombalamalardan pişman değilim. Yeteri kadar yapmadığımızı düşünüyorum" demişti. Kampanyası, Obama'nın tüm şiddet eylemlerini reddettiğini ve o dönemde sadece sekiz yaşında olduğunu belirtti.

radikal



Bu haber 384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,501 µs