En Sıcak Konular

Futbol Federasyonunda kıyak sözleşme gerginliği

14 Nisan 2008 08:37 tsi
Futbol Federasyonun eski başkanı Haluk Ulusoy'un ayrılmadan önce bazı çalışanlarına kıyak sözleşme imzalaması gerginliğe neden oldu.

Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy'un sekreteri ile 7 çalışana işten çıkarıldıkları taktirde maaşlarının 5 yıllık tutarı kadar ikramiye ödenmesi için sözleşme imzalandı.

Futbol Federasyonu eski başkanı Haluk Ulusoy'un uzun süredir sekreterliğini yapan ve Futbol Federasyonu Başkanı olduğu dönemde de en yakınındaki kişilerden olan Semra Özel ile 8 federasyon çalışanına Futbol Federasyonu tarafından görevlerine son verildiği veya rızaları dışında işten çıkarıldıkları taktirde maaşlarının 5 yıllık tutarı miktarında tazminat ödenmesine ilişkin sözleşme imzalandığı belirlendi. Sözleşme Ulusoy'un Federasyon Başkanlığı'nı bırakmadan 1 hafta önce imzalandı.

ANLAŞMA 8 KİŞİ İLE

Sözleşmenin varlığı 14 şubatta yapılan Genel Kurul'da Hasan Doğan'ın başkanlığa seçilmesinden sonra görevden uzaklaştırılan Semra Özel'in mahkemeye başvurması üzerine ortaya çıktı. Yargıya taşınan olayda mahkeme Semra Özel lehine karar verirse, aylık 5 milyar maaş aldığı belirtilen sekretere federasyonun bunun 5 yıl karşılığı olan 300 milyar lira ödemesi gerekecek.

KUZENE DE SÖZLEŞME

Özel hükümler içeren sözleşmeye Semra Özel'in Merkez Hakem Kurulu'nda sekreter olarak çalışan kuzenini de dahil ettiği belirlendi.

Haluk Ulusoy'un Federasyon başkanlığı süresince sekreterliğini yapan Semra Özel'le özel hükümler taşıyan anlaşma imzalanırken, Ulusoy'un diğer sekreteri Fulya Akpınar ise bunun dışında tutuldu.

FEDERASYON MAHKEMEYE BAŞVURDU

Bu gelişme üzerine Futbol Federasyonu yargıya başvurarak başta Ulusoy'un sektereri Semra Özel başta olmak üzere 8 kişi ile yapılan özel sözleşmenin iptalini istedi. Federasyonun iptal gerekçesinde Haluk Ulusoy yönetimi zamanında Denetim Kurulu'nun yaptığı incelemeler sonucunda hazırladığı raporda böyle bir sözleşme yer almazken, hesapların onaylanmasından sonra aynı metnin üzerine 8 kişi ile yapılan sözleşmenin eklendiği belirlendi.

Almanya temsilcisi de yararlanmış

Haluk Ulusoy yönetimi zamanında benzer ayrıcalıkları taşıyan bir anlaşmanın Federasyonun Almanya'daki temsilcisi ile de imzalandığı belirlendi. Yeni Futbol Federasyonu hukukçulara sözleşmeyi incelemeleri ve anlaşma iptal edildiği taktirde Federasyonun hakkı kaybı olmaması için nelerin yapılması gerektiği yönünde talimat verdi. Ulusoy yönetimi zamanında federasyonun Cenevre'deki Temsilciliğini yürüten kişiyle de aynı anlaşmanın yapıldığı tespit edildi. Ulusoy döneminde Cenevre ofisinin kapatılması üzerine ilgili şahsın yargıya başvurduğu ve mahkemenin Türkiye'yi 500 milyar ödemeye mahkum ettiği ortaya çıktı.

Kaynak: Yeni Şafak



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,057 µs