Bilgisayarınıza mukayyet olun! | " /> Bilgisayarınıza mukayyet olun! | "/>

En Sıcak Konular

Bilgisayarınıza mukayyet olun!

14 Nisan 2008 08:15 tsi
Bilgisayarınıza mukayyet olun! İnternet korsanları, yaptıkları saldırılarda izleri bulunmaması için, dünyanın bir başka ucunda hiçbir şeyden habersiz internet kullanıcılarının bilgisayarı üzerinden eylemlerini gerçekleştiriyor. Ankara, dünya genelinde zararlı kod bulaşmış şehirler list

İnternet güvenlik şirketi Symantec tarafından yayınlanan İnternet Güvenliği Tehdit Raporu'nda Türkiye, zararlı aktiviteler açısından ilk sıralarda yer aldı. Bu sonuç, Türkiye'de internet ve bilgisayarın daha çok zarar vermek için kullanıldığı sonucunu çıkardığı gibi, sahiplerinden habersiz zararlı kod bulaştırılan bilgisayarların zararlı eylemlerde kullanıldığı anlamına da geliyor.
Sahiplerinden habersiz zararlı kod bulaştırılmış (Bot-enfekte olmuş) bilgisayarlar açısından bakıldığında Türkiye, dünya sıralamasında 13., Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi'nde 9. sırada bulunurken; Ankara, dünya sıralamasında 2. sırada yer alarak mevcut saldırı yoğunluğunu gözler önüne seriyor. Ankara'nın, Türkiye'nin başkenti olması, kamu kurumlarındaki bilgisayarların güvenliği açısından da oldukça düşündürücü.

Ortadoğu ve Afrika (MEA) Bölgesi sıralamasında ise 1. sırada yer alan Ankara'yı, yine MEA Bölgesi sıralamasında İstanbul 5., İzmir 6., Adana ise 8. sıradan takip ediyor. Olta saldırılar (Phishing) aktivitelerine maruz kalan Web siteleri açısından bakıldığında ise Türkiye, dünya sıralamasında 32. sırada yer alırken, EMEA Bölgesi'nde ise 20. sırada bulunuyor, Almanya ise bu sıralamada en üst sırada yer alıyor.

İnternet Güvenliği Tehdit Raporu'nda 'spam' (istenmeyen ileti) istatistikleri açısından bakıldığında dünya sıralamasında 14. sırada, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi'nde ise 8. sırada bulunurken, Türkiye'nin tüm e-postalara göre 'spam' yüzdesi ise yüzde 76'ları buluyor. Dünya genelinde tanıtım ve propaganda amaçlı istenmeyen e-postaların yüzde 2'si Türkiye'den gönderiliyor.

Tehlikeli aktiviteler açısından gözlemlendiğinde Türkiye Orta Doğu sıralamasında 1. sırada yer alırken, EMEA Bölgesi'ne göre yapılan sıralamada Polonya'nın hemen ardından gelerek 10. sırada, dünya sıralamasında ise 13. sırada yer alıyor.

yenişafak



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,561 µs