En Sıcak Konular

Erdoğan'ın PKK üzerinden Irak'a mesajı

13 Nisan 2008 21:43 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Katar'ın başkenti Doha'da PKK terörü ile ilgili olarak Irak'a mesaj verdi: Bu işin garantisi yok.

Hiçbir ülkenin, 'terörizm bana dokunmaz' diyerek kendisini soyutlama imkanı bulunmadığına belirten Erdoğan, "Özellikle bölgemizdeki ülkelerin terörizme karşı çok daha net çok daha açık ve kararlı bir şekilde tavır almasının önem arzettiğini burada vurgulamak istiyorum" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3 gün sürecek olan Katar gezisine başladı. Erdoğan, gezisinin ilk gününde Doha Demokrasi Forumunun açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, daha sonra Katar Emiri Şeyh Hamad bin Khalifa Al Thani'nin forum nedeniyle düzenlediği akşam yemeğine katıldı.

Başbakan Erdoğan konuşmaya forumun uluslararası onur konuğu olarak davet katıldı. Erdoğan'ı kürsüye davet eden sunucu, Türkiye'nin hem coğrafi hem kültürel olarak doğu ile batı arasında olduğa işaret ederek, "Kendisi İslam kültürü ile demokrasinin bir arada olmayacağına inanmıyorum demişti" denilerek, kürsüye davet edildi.

Erdoğan forumdaki konuşmasında, terörizmin artık küresel bir boyut kazandığına işaret ederek, "Uluslar arası bir boyut kazanmaya devam ediyor. Artık hiçbir ülkenin terörizm bana dokunmaz diyerek kendisini soyutlama imkanı kalmamıştır. Dün ABD'yi, İspanya'yı, İngiltere'yi, Türkiye'yi tehdit eden terörist faaliyetlerin yarın başka ülkeleri tehdit etmeyeceğini kimse garanti edemez. Özellikle bölgemizdeki ülkelerin terörizme karşı çok daha çok daha net çok daha açık ve kararlı bir şekilde tavır almasının önem arz ettiğini burada vurgulamak istiyorum. Dikkat ediniz bugün Türkiye'yi rahatsız ediyormuş gibi görünen terörist faaliyetler, başta Irak olmak üzere balkanları da Ortadoğu'yu da Avrupa'yı da rahatsız etmektedir. Terör artık sadece sivil ve askeri hedeflere saldırmakla yetinmiyor. Uyuşturucu trafiği insan kaçakçılığı kendi için nemalandığı kaynaklar olarak kendisini gösteriyor. Bu nedenle de ortak tavır bu almanın sona derece önemli olduğuna inanıyorum "dedi.

Kalkınma için demokrasi kadar ulusal ve bölgesel barışında hayati derecede önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Bölgemizdeki tehditleri bertaraf etmeden bölgesel istikrarı sağlamadan ulusal ölçekte sürdürülebilir kalkınma sürecini yaşamamız söz konusu olmayacaktır. Bir birimizin ilerleme reform çabalarına destek olmalıyız. Bu konuda bir anlayış birliğinin olduğunu da müşahede ediyorum. Her alanda ticari, ekonomik, siyasi alanlardaki işbirliği ve dayanışma daha yaşanabilir bir dünyanın oluşmasına katkı sağlayacaktır. "

Erdoğan, yarın Katar Emiri Al Thani ve Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad bin Jassem bin Jabor Al Thani'yle görüşecek. Katar'daki Türk vatandaşlarına da hitap edecek olan Başbakan Erdoğan, Türk-Katar İş Konseyi adına Katar İşadamları Derneği'nin onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.
 
haber7



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,949 µs