'kıskançlık' sorusu | " /> 'kıskançlık' sorusu | "/>

En Sıcak Konular

Fehmi Koru'ya 'kıskançlık' sorusu

13 Nisan 2008 20:44 tsi
Fehmi Koru'ya 'kıskançlık' sorusu AB Komisyon Başkanı Jose Manuel Barroso ile Boğaz'da yemek.. Milliyet, Doğan Grubu'ndan gazetecilerin de yeralmasına karşılık, sofrada bulunan gazeteci Fehmi Koru'ya bir soru yöneltti. 'İşte kıskançlık' dedirten bu soru neydi?

Barroso’nun Türkiye ziyareti öncesi, Fransa’nın en büyük mason grubunun Büyük Üstadı Quillardet ile görüştüğünü iddia eden Yeni Şafak gazetesi yazarı Koru’nun, Feriye’deki yemekte aynı masaya oturduğu AB Komisyonu Başkanı ile bu konuyu konuşup konuşmadığı merak konusu oldu.

Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru, Feriye’deki yemekte AB Komisyonu Başkanı Barroso ile karşı karşıya oturdu.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, cuma günü Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın kendisi onuruna Feriye lokantasında verdiği yemekte bazı işadamları ve gazetecilerle bir araya geldi. Barroso’nun oturduğu masada TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Emekli Büyükelçi Özdem Sanberk ile basın dünyasından Hasan Cemal (Milliyet), Mehmet Ali Birand (Posta-Kanal D), Mehmet Barlas (Sabah) ve Fehmi Koru vardı.

Yeni Şafak başyazarı Koru, aynı gün Yeni Şafak gazetesinde ikinci kimliği olan Taha Kıvanç adıyla yazdığı köşesinde, Barroso’nun gelmeden önce “Fransa’nın en büyük mason grubu ‘Grand Orient de France’ın Büyük Üstadı Jean-Michel Quillardet ile” bir görüşme yaptığını yazarak, bu görüşmenin Türkiye gezisiyle ilgisi olduğuna ilişkin bir komplo teorisi ortaya attı. 

Bu teoriye göre, kapatılma davasının açılmasından sonra AKP’ye kuvvetli bir destek çıkan AB sözcülerinde, “demokrasi ve laiklik” konusunda “hafif tertip ağız değişikliği” vardı ve nedeni bu görüşme olabilirdi. Koru, köşesinde “Grand Orient Locası Büyük Üstadı Jean-Michel Quilardet’ni, AB Komisyonu’nun başındaki kişiyi Türkiye ziyaretinden hemen önce görme ihtiyacı duyması ne iş?” diye sordu.

Koru, bu yazının çıktığı cuma günü Barroso ile yemek yedikten sonra dünkü köşesinde “Doğru mu anladım acaba?” başlıklı ikinci yazısında, “Kapatılma davasına ilk günden beri en sert eleştirileri yapan kişi miydi, yoksa eleştiri dozunu asgariye indirmiş, laiklik vurgusunu azamiye çıkarmış gibi mi geldi size de?” diye sordu.

Koru, ilginçtir ki ağırlığı bu teze vermekle birlikte, Barroso’nun Quillardet’i “büyük üstatsan ne yapalım, Türkiye’deki biraderlerin seni görevlendirmişse ne olmuş. Bizim tavrımızı localar mı belirleyecek” diye pişman etmiş de olabileceğini de bir olasılık olarak kayda geçirdi. Barroso gezisi pek çok tartışmayla kapanırken, şu sorunun yanıtı hâlâ aydınlanmış değil: Feriye’deki yemekte Barroso ile aynı masaya oturan Fehmi Koru kendisine gazeteci olarak, “Fransa’daki Büyük Mason Locası’nın Büyük Üstadı ile görüştünüz mü? Görüştünüz ise bu sizin laiklik konusunda ağız değiştirmenize neden oldu mu?” sorusunu yöneltti mi, yoksa yöneltmedi mi?

Herhalde böyle bir fırsatı tepmiş olamaz.


Milliyet



Bu haber 1,443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,572 µs