En Sıcak Konular

İtalyan gelinin ailesi sağ duyulu

13 Nisan 2008 18:23 tsi
Cinayete kurban giden İtalyan sanatçı Pippa Bacca’nın ablası “Bu tip olaylar dünyanın her tarafında olabilir. Bir kişi bu işi yaptı maalesef” derken, annesi “Benim kızım doğası gereği hep neşeli biriydi” diye konuştu.

Pippa Bacca adıyla tanınan 33 yaşındaki İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino’nun Gebze’de cesedinin bulunması yakınlarında ve İtalya’da büyük üzüntü yarattı. İtalyan sanatçının annesi Elena Manzoni, Torino’da gazetecilere yaptığı açıklamada “Türkler normalde çok iyi insanlardır. Ama kızımı aracına alan kişi, onu öldürmeye niyetlenmiş bir sapık olmalı. Bu türden birine rastlanırsa

Manzoni, “Giuseppina’nın otostopla seyahat etmesinden endişeli değildik. Zira biz ailece otostopçuyuz. Otostop, en güzel seyahat yöntemi. Örneğin ben Yunanistan’ı otostopla gezerek, zenginlere de yoksullara da konuk olma imkanı bulmuştum” diye konuştu.

Kızının ortadan kaybolmasından sonra terör örgütü PKK tarafından kaçırılmış olabileceğini düşündüklerini belirten Manzoni “Olup bitenden dolayı derin bir üzüntü içerisindeyiz. Benim kızım doğası gereği hep neşeli biriydi” dedi.

İtalyan gelin Bacca Gebze’de ölü bulundu

Pasqualino’nun kız kardeşi Maria ise, ‘Pippa Bacca’nın sanat için çalışma söz konusu olduğunda son derece kararlı biri olduğunu söyledi.

Sanatçının dört kız kardeşinden biri olan Maria Pasqualino, otostopla seyahatin kendilerini endişelendirmediğini belirterek, “Seyahatten dolayı endişeli değildik. Zira uzun süredir hep otostopla gezdiği için riskli durumları bertaraf edebilecek kapasitedeydi. Sanat için çalışma söz konusu olduğunda son derece kararlı biriydi” diye konuştu.

ABLASI: DÜNYANIN HER TARAFINDA OLABİLİR

Cenazeyi almak için Türkiye’ye gelen sanatçının ablası Antonietta Pasqualino, havaalanında bir gazetecinin, “Olay nedeniyle Türk insanı ve Türklere bakışınız nasıl etkilendi?” sorusunu “Türkiye ve Türkler için bizim söyleyeceğimiz bir şey yok. Bu tip olaylar dünyanın her tarafında olabilir. Bizimle tüm Türk halkı ve yetkililer ilgilendiler. Bir kişi bu işi yaptı maalesef” sözleriyle cevapladı.

Antonietta Pasqualino, “İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo yolculuğa çıkmadan önce böyle bir sonu tahmin edebilir miydi?” sorusuna “Hayır. Uzun zaman ailesi ve nişanlısından ayrı kaldığı için onları düşünüyordu. Onun dışında hiçbir tehlike görmüyordu” karşılığını verdi.

Bu arada Giuseppina Pasqualino ile barış için İtalya’dan 8 Mart’ta beraber yola çıkan sanatçı arkadaşı Silvia Moro da, olaydan sonra ülkesine dönme kararı aldı.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İtalyan sanatçının ölümüyle ilgili olarak İtalya’ya taziye dileğinde bulundu.

Başbakan Erdoğan da İtalyan sanatçının ölümüyle ilgili şunları söyledi: “Bu vahşi cinayet kabul edilemez.Ailenin yaklaşımıysa her takdirin üzerinde. Barış elçisi bir sanatçının ne yazıkki böyle bir saldırıya karuz kalması bizi derinden üzdü.”

BARIŞ İÇİN BEYAZ GELİNLİKLE YOLA ÇIKMIŞTI

Ölü bulunan 33 yaşındaki İtalyan sanatçı “Pippa Bacca”, sanatçı arkadaşı Silvia Moro ile barış için gelinlik giyerek 8 Mart 2008’de Milano’dan yola çıkmıştı.

İki sanatçı, Balkan ülkeleri ve Türkiye üzerinden kara yoluyla otostop yaparak Tel Aviv’e ulaşmayı hedefliyordu. 19 Martta İstanbul’da birbirlerinden ayrılan iki sanatçı, farklı güzergahları izlemelerinin ardından Beyrut’ta yeniden buluşmayı planlamıştı.

Ancak, Bacca’dan, 31 Martta İtalya’daki arkadaşına SMS atmasının ardından bir daha haber alınamamıştı. Sanatçının en son Gebze’de görüldüğü, 31 Martta öğle saatlerinde Gebze’de kredi kartıyla harcama yaptığı tespit edilmişti.

ntvmsnbc.com



Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,028 µs