En Sıcak Konular

'Laikliğin oylanmasını isteyen yok'

13 Nisan 2008 17:55 tsi
Laiklik tartışmalarına değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Baykal'ı eleştirdi. Türkiye'de ezici çoğunluğun laiklikten yana olduğunu söyleyen Erdoğan, ''Türkiye'de laikliğin oylanmasını isteyen yok'' dedi.

 

AK Parti Ankara Gençlik Kolları Toplantısı'nda konuşan Başbakan,  "Milletimizin laiklikle değil, Baykal'ın dayatmacı anlayışıyla problemi var" diye konuştu.
 
"Baykal'a sesleniyorum. Gerçi sana bu kadar vakit ayırmayı kendim için zul telakki ediyorum" diyen Başbakan, "Sayın Baykal artık Atatürk'ün arkasına saklanıp siyaset yapmayı bırakmalısın" dedi.
 
Erdoğan, "Türkiye'de laikliğin oylanmasını isteyen yoktur buna ihtiyaç da yoktur. Baykal ve zihniyetinden başka milletin laiklikten yana olduğu konusunda kimsenin şüphesi yoktur" şeklinde konuştu.
 
"Cumhuriyet'i millet kurdu"
 
Devleti de, Cumhuriyet'i de Atatürk'ün liderliğinde milletin kurduğunu ifade eden Erdoğan, "Cumhuriyet'in gücü ve anlamı milli iradenin ürünü olmasındandır. Devletin partisi olmaz milletin partisi olur, millet herşeyin başıdır merkezidir, temelidir" dedi.
 
Erdoğan ayrıca, "Laiklik yüce Meclis'in iradesiyle ve milletimize benimsetilerek Anayasa'ya girmiştir, CHP'nin dayatmasıyla değil" diye konuştu.

"Biz hiçbir zaman kaç kişiyiz diye sormadık... Ayrımcı marjınal bir soru sormayız. Zira biz 70 milyonuz" diyen Erdoğan, "Ayrıştırıcı siyaset yürütüyorlar. Sadece ayrışma çatışma ekseninde siyaset yapabileceklerini düşünüyorlar. Türkiyeyi kutuplaştırarak insanları toplayabileceklerini, bizi de çatışmanın bir tarafı gibi göstermeye çalışıyorlar. Ama biz onların çekmek istediği mindere gelmeyeceğiz" şeklinde konuştu.
 
Başbakan Erdoğan ayrıca, "Bizde etnik milliyetçilik yok.... Bizde bölgesel milliyetçilik de yok....Bizde dinsel millyetçilik de yok. Zira laiklik bütün inanc gruplarına idarenin eşit mesafede olmasıdır" dedi.
 
Konuşmasında Akdeniz Üniversitesi'ndeki olaylara da atıfta bulunan Erdoğan, "Bizim gençliğimiz elinde silahla dolaşan gençlik değil, farkımız bu" şeklinde konuştu.

cnnturk.com



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,791 µs