En Sıcak Konular

Sabah ve ATV'nin devrinde erteleme yok

13 Nisan 2008 16:02 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Sabah ve ATV'nin satışıyla ilgili, ''Devrin gecikmesi veya Çalık Grubu'nun erteleme talebi gibi durumlar söz konusu değil'' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek'in soru önergesini, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün bilgi notuyla yanıtlayan Ekren, ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün, 1 milyar 100 milyon dolara, Turkuvaz Radyo ve Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş.'ye satıldığını hatırlattı.
İhalenin, Fon Kurulu tarafından 21 Şubat 2008 tarihinde onaylandığını ve ihale alıcısına, ihale bedelinin ödenmesi için 60 günlük süre verdiğini belirten Ekren, ''İhale bedelinin tahsilinin akabinde, ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihale alıcısına devir ve teslim edilecektir'' dedi.

''Devrin gecikmesi veya Çalık Grubu'nun erteleme talebi gibi durumlar söz konusu değildir. İhale bedelinin ödeme şekli ve süresi ihale şartnamesi hükümlerine uygun olarak gerçekleştirilmiştir'' diyen Ekren, şunları kaydetti:

''Temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimleri Fon tarafından devralınan şirketlerin tüzel kişilikleri ve olağan ticari ve sektörel faaliyetleri devam etmekte olup, Fon tarafından bu şirketlere atanan yönetim kurulları, şirketlerin mutat faaliyetlerini, ticari kurallara uygun olarak ve basiretli tacir anlayışı ile devam ettirmekle görevlidirler.

İlgili şirketlerden yazarların ayrılması, görev değişiklikleri ve yeni yazarların görevlendirilmesi, kurumumuzun tasarrufları ile ilgili işlemler olmayıp, şirket yöneticilerinin sektörel faaliyetleriyle ilgili doğal idari tasarruflarıdır. İdari ve mali özerkliğe sahip olan TMSF, kamu alacağının tahsili amacıyla Bankacılık Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerinin verdiği yetkiye istinaden hareket etmekte, yönetim ve denetimleri devralınan firmalarla ilgili olarak, Fon alacaklarının tahsilini engelleyici hususlar ve girişimler dışında firmanın idari işleyişine müdahale edecek nitelikte hiçbir işleme yer verilmemesi için hassasiyet göstermektedir.'' 

haber7



Bu haber 431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,446 µs