En Sıcak Konular

Koç: CHP, genel merkez binalarına sıkışan siyasetten çıkmalı!

13 Nisan 2008 15:21 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Haluk Koç, "Önce kendi içimizde demokrasiyi kurup, ondan sonra Türkiye'deki demokrasiye dönük talepleri dile getirmemiz daha doğru olur" dedi.

Koç, CHP'nin artık genel merkez binalarına sıkışan bir siyasetin uygulayıcısı olmaktan çıkması gerektiğini ifade etti.

CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıklamasının ardından Türkiye'nin birçok bölgesini gezen Koç, bir haftadan beri Doğu illerini gezerek kurultay delegeleriyle görüşmeler yapıyor. Bu kapsamda Tunceli'ye gelen Koç, CHP Tunceli İl Binasında bir basın açıklaması yaptı.

CHP'nin kendi içinde demokrasiyi ve yönetim anlayışını değiştirmesi gerektiğine işaret eden Koç, partisinin demokrasi üzerindeki tartışmaları sonlandırması için bir değişim ve yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Partide kişi değişikliğiyle ortaya çıkmadıklarını, amacının yönetim anlayışını değiştirmek olduğunu aktaran Koç, "Bunun, liderlik uygulamaları ve anlayışının olduğu noktalar var. Halkın içinde liderlik, halkla buluşan liderlik anlayışı ortak akıl çerçevesinde parti politikalarının oluşmasına zemin hazırlayan liderlik anlayışı, kucaklayıcı; dışlayıcı değil, bütünleştirici bir yönetim anlayışına ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Kürt sorununa da değinen Koç, teröre karşı çıkan ve ülke bütünlüğünden yana olan Kürt kökenli vatandaşların kendi kimliklerini, dillerini ve kültürlerini özgürce yaşacakları ortamın oluşturulması gerektiğini aktardı. Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğinin altını da çizen Koç, "Halkı yaşamından bezdiren işsizlik had safhada. Türkiye yoksullaşmaya devam ediyor. Yoksullaştırılan toplum üzerinden sadaka toplumu yaratılarak daha farklı bir siyasi beklenti sergileniyor. Türkiye'deki göç olgusu devam ediyor. Sağlık, eğitim; artık insanların cebinden para ödeyerek piyasa hizmetleri haline dönüştürülmeye çalışılıyor. Bütün bunların karşısına, önce kendi evinin içini düzelterek CHP çıkacaktır. CHP'nin artık genel merkez binalarına sıkışan bir siyasetin uygulayıcısı olmaktan çıkması gerekiyor" şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,727 µs