En Sıcak Konular

Kredi borcu olanlar dikkat!

13 Nisan 2008 14:20 tsi
Aman dikkat! Eviniz soyulmasın... Bankalara borçlu olan kişileri takibe alan hırsızlar, yeni bir soygun yöntemi yarattı.

Bankalara borçlu olan kişileri takibe alan hırsızlar, bu yöntemle, sahte, çalınmış ya da internette tespit edilen kredi kartlarına aşırı borçu olan kişileri tespit ederek ev ve iş adreslerine ulaşıyorlar.

ALACAKLILAR DA YAPIYOR

Kendilerini "Haciz memuru" diye tanıtan hırsızlar ellerindeki sahte belgelerle haciz işlemi yapıyor. İşlemleri bittikten sonra ise, "Borcunuzu ödediğiniz zaman şu yerdeki yeddi emin'den eşyalarınızı alabilirsiniz" diyerek eşyaları yükleyip ortadan kayboluyorlar. Bu şekilde savcılığa yapılan şikayet dilekçeleri son zamanlarda arttı. Savcılık ve polis kendilerini haciz memuru tanıtan kişilerin peşinde.

Hırsızların metodu olarak ortaya çıkan bu yöntemi bir alacaklının da uyguladığı Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianameyle ortaya çıktı.

Buna göre olay şöyle gelişti:

"Bir tekstil şirketine sattığı yakıttan dolayı 205 bin YTL alacağı olduğunu iddia eden şüpheli Menderes A., 6 Ekim 2007'de şirketin Kağıthane'deki fabrikasına gitti. Şirketin sahibi Dario P.'nin yokluğunda yanındaki kişilere icra memuru görüntüsü veren Menderes A., ellerindeki sahte haciz kağıtları ve belgelerini muhasebeci Metin A. ve bekçiye göstererek 10 adet iş makinesini bir kamyona yükleyerek arkadaşı Hasan D.'nin Gaziosmanpaşa'daki fabrikasına gönderilirken, diğer iş makinelerinin yüklemesine başlandı.

10 YILA KADAR HAPİS

Bu sırada Maslak Vergi Dairesi'nin hacizli iş makineleriyle ilgili görevlendirdiği yediemin Serdar T., beraberindeki polislerle fabrikaya gitti. İş makinelerinin bir kısmının götürülmüş, bir kısmının da götürmek için hazırlandığını gören polis ekipleri, Menderes A.'yı gözaltına aldı." Olayda maddi olarak zarar gören şikayetçi Dario P.'nin iddiasına göre şüphelilerin eylemlerinde 1 milyon YTL'nin üzerinde zarar verdikleri de belirtilen iddianamede, Menderes A., Osman Nuri A. ve Hasan D.'nin "İştirak halinde nitelikli hırsızlık" ve "Özel belgede sahtecilik" suçlarından 4 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

MUTLAKA KİMLİK SORUN

Yetkililer, vatandaşlara şu uyarılarda bulunuyor:

- Kendilerini 'haciz memuru' diye tanıtan kişilere kurum kimliğini sormaları gerekiyor.
- Borçlu kişi borcu olduğu kişi ya da bankaları arayarak evine haciz memurların geldiğini söylemesi lazım.
- Bankalar zaten borcunu ödeyemeyen kişilere haciz işlemlerini başlatmadan evine veya iş yerine noterden ihtar gönderir.
- Kişiler, ev ve işyerlerine gelen kendilerini haciz memuru diye tanıtan kişiler kimlik göstermeme gibi numaralar yapanları veya davranışlarından şüphelenirlerse hemen polise bildirmeleri gerekir.

internethabar



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,863 µs