En Sıcak Konular

Yılmaz, Özal'ı nasıl ağlattı?

13 Nisan 2008 14:13 tsi
Yılmaz, Özal'ı nasıl ağlattı? Turgut Özal’ın prenslerinden, eski Maliye ve Dışişleri Bakanı Alptemoçin’in yazdığı kitap karanlıkta kalan pek çok olayı gün ışığına çıkardı. Kitapta Özal’ın ölümünün “muamma” olarak değerlendirilirken, siyasi çekişmeler de t

TURGUT Özal’ın prenslerinden, eski Maliye ve Dışişleri Bakanı Ahmet Kurtcebe Alptemoçin’in yazdığı “Özallı Yıllar-Bir Rüyanın Ardından” kitap, karanlıkta kalan pek çok olayı gün ışığına çıkardı.

İNFİALE KAPILMIŞTI

Bedrettin Dalan ve Mesut Yılmaz, Keçeciler’e karşı bir tavır almak gerektiğine karar verdiklerini söylediler. Beni harekete davet ettiler ama kabul etmedim... Ertesi gün Turgut bey uçakta benimle konuşmadı. Sonra Semra hanımı öndeki arabaya gönderip, beni yanına çağırdı. Arabada, ‘Seni evladım gibi biliyorum. Bana karşı olan grubun içinde nasıl olabilirsin?’ diye sordu. Benim hiçbir toplantıdan haberim olmadığını, istediğine sorabileceğini söyledim. Dalan ve Yılmaz’ın durumu anlattığını ama kabul etmediğimi söyledim. Turgut bey ikna olmamıştı. Büyük bir infiale kapılmış ve ağlamaya başlamıştı. Turgut beyin ağladığını belki eşi Semra hanım görmemiştir. Hırsından ağlıyordu, çok üzülmüştü...”

KARDEŞİ YALNIZ BIRAKTI

Yeni Parti dönemi... Yusuf Özal, Yeni Parti’den ayrılacak olan Hüsnü Doğan için Korkut Özal’ı aradı. Ondan Doğan’ı ikna etmesini istedi. Korkut Özal kardeşine, ‘Merak etme üzülme. Ben engel olurum’ dedi ve 2 gün sonra kendisi ANAP’a geçti. Yusuf Özal ‘Kardeşi bile insanı böyle zor bir durumda yalnız bırakıyor’ dedi.

YILMAZ’A GÜVENMEDİ

ÖZAL’IN Mesut Yılmaz’a dair düşünceleri de kitapta şu şekilde anlatıldı: “Mesut’a güvenemem, güvenilmez bir insandır. Çok kolay fikir değiştirir. Zoru görünce kaçar’ ifadelerini sıkça kullanmıştır. Amerikan parlamentosu Ermeni soykırım tasarısını gündemine almıştı. Mesut Yılmaz’ın Türkiye lehine kulis yapması gerekiyordu. Ama o kariyer hesaplarıyla Dışişleri Bakanlığı’ndan istifa etti. Yanlış hesap yapmıştı, tasarı geçmedi.

ÖLÜMÜ BİR MUAMMADIR

Alptemoçin Özal’ın ölümüne dair kitabında şu görüşlere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı kriz geçiriyor ama etrafında doktor yok. Ya da doktor var ambulans yok... Bu çok üzücü ve dehşet verici olayın arkasında bir esrar perdesi olduğunu tahmin ediyorum... Ama Turgut Bey’in ölümü bir muamma olarak kalmamalı.”

akşam

 



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,376 µs