Ata ile vurdu! | " /> Ata ile vurdu! | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan, Baykal'ı Ata ile vurdu!

13 Nisan 2008 13:01 tsi
Erdoğan, Baykal'ı Ata ile vurdu! Partisinin Ankara Gençlik Kolları Kongresi'nde konuşan Başbakan Erdoğan, son bir tavsiyede bulunduğu Baykal'ı geçmişte yaptıklarıyla vurdu. Erdoğan'ın bir de ricası vardı:

Başbakan Erdoğan, partisinin Ankara Gençlik Kolları Kongresi'nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

"Sayın Baykal devletin partisi olmaz milletin partisi olur. Millet herşeyin başıdır temelidir. Laiklik meslesine gelince Baykal millete güvenmediğini bu sözleriyle itiraf etmektedir. CHP'nin dayatmasıyla değil, millet kendi arzusuyla laikliği benimsemiştir. Atatürk ve arkadaşlarının da en büyük başarısı da budur. Aksini söylemek bu büyük insanlara haksızlık olur. Milletin laiklikle problemi yok. Baykal'ın dayatmacı anlayışıyla problemi var. Sayın Baykal ve arkadaşlarından başka milletimizin laiklik anlayışıyla ilgili kimsenin şüphesi yok. Sayın Baykal'a sana buradan sesleniyorum, gerçi sana burada o kadar vakit ayırmayı kendime zül sayıyorum.

Sayın Baykal artık Atatürk'ün arkasına sığınarak siyaset yapmayı bırakmalısın. Biz senin cemaziyel evvelini çok iyi biliriz. Atatürk'ün resimlerini Türk parasından çıkardığını çok iyi biliriz. Devlet dairelerinden Atatürk'ün posterlerini nasıl indirdiğinizi çok iyi biliriz. PTT'nin pullarından ve okullardan Atatürk'ün resimlerini kaldırdığını çok iyi biliriz. CHp kendi geçmişinden önce bunları silip atsın, sonra burdan konuşsun.

Ülkemin kaderiyle ilgilenmek kaderim oldu. Milletimin dertleriyle dertlenmekten başka bir düşüncem olmadı. Milletin sevgisinden hayır duasından başka bir derdim yok.

Biz hiç bir zaman biz kaç kişiyiz diye sormadık. Biz hiç bir zaman böyle marjinal ve ayrımcı sorular sormayız. Biz 70 milyonuz. 70 milyonu bir ve bütün sayamayanlarla aynı siyaset anlayışında olamayız. Bu vatan, bu ülke, bu bayrak, bu vatan bizim. Hepimizin.

Sivas'ın ötesine gidebilen kaç tanesi var. Biz gidiyoruz. Biz ayrımcılık yapmadık. Milletimiz bizi kucakladı. Biz de bu milleti kucaklıyoruz. Bütün vatan topraklarının inşa edilmesi bizim görevimizdir.

Laiklik demek inanç gruplarına eşit mesafede durmak demektir. Biz bunu yapıyoruz. Onlar 70 milyonu benimseyemedikleri için sadece çatışma ve kutuplaşmalarla siyaset yapabileceklerini düşünüyor. Biz onların bizi çekmeye çalıştıkları mindere gelemeyeceğiz. Çünkü onların siyaset anlayışından bu ülke çok çekti.

Bugüne kadar ne yaptıysak Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine çıkması için yaptık. Türkiye'nin kazanması için çalıştık. Siz gençlerin gurur duyacağı bir Türkiye'yi inşa etmeye çalışıyoruz. Hayal ettiğiniz Türkiye'yi biliyoruz. Allah'a şükür ki bu yolda birlikte yürüyoruz. Bu ülkeye sahip çıkacak gençlerimizin çağın bilgi ve donanımı donatılması şarttır.

Artık bu ülkenin dertleriyle dertlenen bir iktidar var. Artık üniversitesiz il kalmayacak.

Artık hortumlar kesildi. Hesaplar ortada. Onlar borçlandı biz ödedik. Hedef istikrar ve güven ortamını korumak. Diyoruz ki... Bu ülkenin istikrarına ket vurmayın. Bu ülkenin geleceğiyle oynamayın. Yatırımcı bu ülkeye güven duyduğu için geliyor. Hâlâ komünist mantığı ile yabancı düşmanlığı yapanlar var. Pek çok ülkeye gidiyoruz. Oradaki yurttaşlarım. "Eskiden yüzümüz yerlerdeydi. Şimdi alnımız dik yürüyoruz. Onurumuzu kurtardınız" diyor.

Bizim gençliğimiz silahla, döner bıçakları ile dolaşmaz. Kitapla kalemle ve bilgisayarla dolaşacak. Yeni projeler üretecek. Aydınlık yarınların Türkiye'sini inşa edecek.

haber7



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,249 µs