En Sıcak Konular

Gerçekte perdelenen ne?

13 Nisan 2008 11:50 tsi
Gerçekte perdelenen ne?
Söz konusu olan sadece Türkiye'nin son yıllarda binbir güçlükle çeki düzen verilen 'demokratik yapısı' değil... Peki söz konusu olan ne? Cevabı Abdullah Muradoğlu veriyor...

Ozan Ceyhun'u bilmeyenler olabilir. "Ah Şu Biz Karabıyıklı Türkler"in yazarı Demirtaş Ceyhun'un oğlu. Alman Sosyal Demokrat Parti üyesi olan Ceyhun, Avrupa Parlamentosu üyesiydi.

Açıkgazete'de "Yeni bir ittifaka ihtiyaç var" başlıklı yazısında Ceyhun, öteden beri Türkiye'nin çetelerden çok çektiğini belirtiyor.. AK Parti'nin beklemediği bir anda hedef haline geldiğini söylüyor. Meğer Ceyhun da tipik mahalle baskısına maruz kalıyormuş.

"AK Parti'yi eleştiren bir kişi olarak tanınan ben son günlerde 'artık AKP'li' diye suçlanır oldum" diyor.

Ceyhun, köşeye sıkışan çetelerin 'laiklik gibi', Türkiye'de kendini solcu diye tanımlayanların da hassas olduğu konuları işleyerek AK Parti'yi zayıf düşürmeye çalıştıklarını vurguluyor.

AKP'li diye suçlanması bu yüzden. Ceyhun, AKP'nin Sosyalist Enternasyol'a üyeliğinin tartışıldığı bir ortamın sorumlularının kapatma davasından medet umduklarını, hatta tüm sosyal-demokrat değerleri unutup gerekirse demokrasinin ayaklar altına alınmasına bile itiraz etmeyeceklerini kaydediyor. Şunları da söylüyor:

"Söz konusu olan sadece Türkiye'nin son yıllarda binbir güçlükle çeki düzen verilen 'demokratik yapısı' değil. Aynı zamanda Türkiye'nin geleceği! Bu kapatma davası sevdalıları eğer başarılı olurlarsa Türkiye'nin AB üyeliği de artık 'rüya bile olamayacak'. Eğer amaçları bu ise o zaman başka!"

Ceyhun, Türkiye'deki gelişmelerin AB üyesi ülkelerde dikkatle izlendiğini, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin 'Türkiye karşıtı strateji' hazırlığı içinde olduğunun kulislerde konuşulduğuna dikkat çekiyor.

Ceyhun'un son sözleri ise şöyle: "Gelinen noktada sadece AKP'nin değil Türkiye'nin yeni ve demokratik bir anayasaya ihtiyacı var. Bu yeni anayasanın geniş demokratik yığınların onayını almak zorunda olduğu da bir gerçek. Dilerim AKP bu gerçeğin farkındadır."

Haksız mı?

Bir şey de ben ekleyeyim..

Amerika'da RAND Corporation'u biliyorsunuz.. CIA'ya yakınlığıyla bilinen bir araştırma şirketi.

ABD Hava Kuvvetleri için hazırlanan, F. Stephenne Larrabee imzalı, "Amerikan Güvenlik Ortağı Olarak Türkiye" başlıklı raporda Türkiye'nin İran ve Irak konusunda ABD'nin çıkarlarıyla çeliştiği belirtiliyormuş.

İran'a yönelik bir askeri harekatta, Türkiye'deki üslerden yararlandırılmasının mümkün olmadığı da kaydediliyormuş.

Ayrıca Türkiye'nin 'Ilımlı İslam' modeli olarak İslam ülkelerine örnek gösterilmesinden vazgeçilmesi gerekiyormuş. Türkiye'deki demokratikleşme süreci İslami akımları yönetimde etkili hale getirdiği gibi, Türk elitinin dış politikayı idare etme gücünü de azaltıyormuş.

Ee bu durumda, kendilerini 'Anti-Amerikancı', 'Ulusalcı Sol" olarak lanse eden bazı kişilerin neden Neo-Can'lar'ın en etkili ismi Dick Cheney'le temas ettiklerini çakozlamış olmalısınız..

Yaşadığımız gelişmelere bir de bu açılardan bakın..

Perdelenen ne?

Taşlar yerine oturuyor mu?

AK Parti gitsin, kim gelsin?

"Emriniz olur abi"ler mi?

"Bizim çocuklar mı?"

Mesele bu mu?

Ayıp, ayıp!

Abdullah Muradoğlu/Yeni Şafak
 



Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,265 µs