başörtü ile çözdü! | " /> başörtü ile çözdü! | "/>

En Sıcak Konular

CHP su sorununu başörtü ile çözdü!

13 Nisan 2008 10:32 tsi
CHP su sorununu başörtü ile çözdü! Başörtüsü yasağının sürmesi için her yolu deneyen CHP, genel seçimlerdeki gibi yerel seçimlerde kullanacağı afişlerde de başörtülü kadınları kullandı.

YEREL seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte partiler seçim afişlerini şimdiden hazırlamaya başladı. CHP ise, serbest kalmasına kesinlikle karşı çıktığı başörtüsü üzerinden propaganda yapmayı sürdürdü. Genel seçimlerde kullandığı seçim otobüslerini başörtülü kadın fotoğrafıyla kaplatan CHP, yerel seçimler için kullanacağı afişlerde de başörtülü kadınları kullanmayı sürdürdü.

YASAĞIN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ

ÜNİVERSİTELERDE başörtüsü yasağını kaldıran anayasa değişikliklerinin yapılmaması için başlattığı gerilim politikasını değişiklik Meclis’ten geçtikten sonra da sürdüren CHP, Anayasa Mahkemesi’ne gitmişti. CHP sözcüleri her fırsatta üniversitelerde başörtüsü yasağının sona ermesini engellemek için politika yapmayı sürdürdü. CHP yönetimi, AK Parti kapatma davasının başörtüsü yasağını kaldırdığı için açıldığını ve bunun doğru bir girişim olduğunu savundu.

CHP’NİN BAŞÖRTÜ ÇELİŞKİSİ

YEREL seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte CHP-başörtüsü çelişkisi yeniden başgösterdi. Başörtüsünü ‘laikliğe tehdit’ olarak gören anamuhalefet partisi, seçim dönemlerinde ise başörtüden medet umuyor. 22 Temmuz genel seçimler öncesinde Yozgat’ta başörtüsü dağıtan, Sakarya’da afişlerde başörtülü kadın fotoğrafı kullanan, seçim otobüslerini başörtülü kadın fotoğrafıyla kaplatan CHP, yerel seçimler öncesi yine aynı yola başvurdu.

SU SORUNUNU BAŞÖRTÜLÜ ÇÖZECEK

MART 2009’daki yerel seçim çalışmalarını başlatan CHP İstanbul İl Başkanlığı 5 farklı afiş hazırladı. Billboardlarda yerini alan afişlerde CHP’nin simgesi altı oktan birini elinde tutan başörtülü kadın fotoğrafının yer aldığı afiş dikkat çekiyor. ‘CHP’ye üye ol! Çözümün bir parçası ol!’ sloganı taşıyan afişlerdeki tesettürlü kadın, ‘Bu şehir benim! Su sorununa ben ‘dur’ diyeceğim’ ifadelerini kullanıyor.

star



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,859 µs