En Sıcak Konular

"Günlükleri yeniden yayınlayabilirim"

13 Nisan 2008 09:56 tsi
Darbe günlüklerini yayınladığı için hakkında açılan hakaret ve iftira davası beraatle sonuçlanan Alper Görmüş; “Nokta'da çıkan hali ile günlükleri yeniden yayınlayabilirim” dedi

Kapanan Nokta Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Alper Görmüş'le beraat ettikten sonra yaptığımız görüşmede; “Günlüklerden dolayı hakkımda açılan hakaret ve iftira davası braaatle sonuçlandığı için kamusal yarar açısından Nokta Dergisinde çıkan hali ile günlükleri kısa sürede yeniden yayınlayabilirim” dedi.
Alper Görmüş Emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen günlüğe ilişkin haber nedeniyle hakkında açılan davadan beraat etmiş, duruşma sonrasında yaptığı açıklamada; “haberimizi ıspat hakkı verilmediği için berrat kararına sevinemediğini” söylemişti. Görmüş sorulurımızı cevapladı.

Beraatinize sevinemediz neden?

Çünkü bu dava bir gazeteci olarak yaptığımız haberin arkasında durmak ve haberin gerçek olduğunu ispat için bir fırsattı. Biz mahkemeden başından beri bunu istedik . Buna göre tanık çağırdık, rapor istedik ama hiç biri mahkeme tarafından kabul edilmedi.

HABERİMİZ GERÇEK

Beraatiniz darbe günlüklerinin kabulü olarak algılandı. Ne düşünüyorsunuz?

Mahkeme beraat kararı verdiğinde avukatım Filiz Keresetecioğlu konuşmasında, "beraat kararının günlüklerin gerçek olduğunu kabulu olduğunu" söyleyince mahkeme hakimi, "Nerden çıkarıyorsunuz bunu dedi. Ben sadece dava konu olan iftira ve hakaret suçuna baktım ve bulamadım beraat kararı verdim" dedi. Ama beraat gerekçesinde savcı önemli bir mütaala verdi. Savcı mütalasında, "görünür gerçekle, gerçeğe uygun". Ama hakim bunu kabul etmedi. Mahkemenin verdiği beraat kararını ben her şeye rağmen yaptığımız haberin doğruluğu olarak kabul ediyorum. Kamuoyunda da bunun oluştuğunu düşünüyorum.

Temyiz etmeyi düşünüyor musunuz?

Gerekçeye bakacağız. Burada önemli olan şu eğer bir temyiz edersek "sonucu" değil, "gerekçeyi" temyiz edebiliriz.

DARBELERLE ERGENEKON ARASINDA BAĞ VAR

Ergenekon davasını soruşturan savcı ile ne görüştünüz?

Zekeriya Öz beni soruşturduğu dava açısından önemli biri gördüğü için çağırdı diye düşünüyorum. Çünkü bizim Nokta dergisinde yayınladığımız 2004 yılında iki darbe atlattığımız şeklindeki haber onlar açısından da önemli sanırım ki bana bu konuyla ilgili sorular sordu ve CD'lerin bir kopyasını istedi. Bende verdim. Türkiye'nin 2004'de atlattığı iki darbe ile şu anda yaşadığımız adli olaylar arasında bağlantı kurmaya çalışıyor. Kendisi bana bu konuda bir şey söylemiş değil. Ben iki süreç hakkında bağlantı, ilişki, süreklilik aradığını düşünüyorum. Sonradan öğrendiğimize göre, kendisi bunu araştırmış ve günlüklerin Özden Örnek'e ait olan bilgisayardan çıktığı yönünde teknik bir raporla belgelenmiş. Miş diyorum çünkü biz dünkü duruşmada bu raporun istenmesini istedik ama mahkeme kabul etmedi. Eğer o rapor mahkemeye ulaşmış ve dosyaya eklenmiş olsa idi bu günlüklerin gerçek olduğuna dair maddi kanıtı da oluşturmuş olacaktı. Ben zaten emin olduğum için içim rahat.

Peki sizin beraat kararınız, günlüklerin onayı olarak görüldüğünüze göre, darbeciler hakkında bir dava açılması söz konusu olabilir mi?

Belki. Bu noktadan sonra artık toplumsal duyarlılığa kalmış ama ben dünkü duruşmada bana verilen destekten bunun olabileceğini düşünüyorum. Böyle bir şey olması benim hoşuma gider.

Günlüklerden dolayı beraat ettiniz. Günlükleri yeniden yayınlayacak mısınız ya da başka bir yerde kaynak gösterilerek yayınlansa...

Buna avukatımla görüştükten sonra buna karar vereceğim. Ama bir başkası yayınlarsa da buna söyleyecek bir şeyim olmaz ama ben yayınlayabilirim kısa sürede.

Yeni Şafak



Bu haber 1,455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,038 µs