En Sıcak Konular

Mehmetçik, PKK'nın bahar saldırısına fırsat vermiyor !

13 Nisan 2008 09:33 tsi
Terörle mücadelede kararlılığını sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütüne fırsat tanımıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyindeki PKK kamplarına düzenlediği kara harekâtının ardından büyük darbe alan örgütün, bahar aylarında ses getirec

Bu ihtimali göz önünde bulunduran güvenlik güçleri, Irak sınırında yoğun tedbirler aldı. Geçen yıllardaki bahar aylarına oranla bu yıl terörle mücadelede büyük başarı sağlandı. Şırnak'ın Besta Vadisi'nin yanı sıra Tunceli ve Diyarbakır kırsalında teröristlere darbe vuruldu. Mart ayında 74, nisanda ise şu ana kadar 24 terörist etkisiz hale getirildi.

Sınırdaki güvenlik önlemlerinden Türkiye'ye geçtiğimiz yıllara oranla çok az sayıda PKK'lının sızdığı ifade ediliyor. Teröristlerin kullandığı Bestler ve Kato bölgesindeki önemli noktalarda Mehmetçiğin sürekli bulunması, örgüte destek unsurların sağlanmasında ciddi darbe vurdu. TSK, kara harekâtının ardından Kato, Besta, Gabar, Namaz dağları ile Uludere, Beytüşşebap, Genç, Kulp, Dicle, Pülümür ve Ovacık ilçesine kadar uzanan derin vadi ve stratejik bölgeleri tutmuştu. Böylece hem teröristlerin yeniden yapılanması hem de örgüt mensuplarının eylem yapması engellenmiş oldu. Terör örgütünün son günlerde büyük kayıplar vermesinde kendi unsurları içinde iletişim sağlayamaması sebep olarak gösteriliyor. Örgüt, bu yüzden saldırılardan daha çok mayın döşemeyi tercih ediyor.

Irak sınırında da askerî hareketlilik artıyor. Kara harekâtında Mehmetçiğin Irak'a girdiği Çukurca, Şemdinli ve Uludere'de önceki geceden beri takviye birliklerin gönderilmesi yeni bir harekât ihtimalini güçlendiriyor. Diyarbakır'a demiryolu ile gelen çok sayıda askerî araç ve mühimmat Nusaybin'e gönderildi. Ayrıca Ortaköy, Taşdelen ve Andaç köyü kırsalına bir ay aradan sonra askerî birliklerin yeniden konuşlandığı bildiriliyor. Hakim noktalara konulan sensörlü araçlarla alınan görüntüler, Genelkurmay Harekat Dairesi'ne gönderiliyor.

Bölgeye 'özel tim' takviyesi

TSK'nın profesyonel ordu kapsamında geçen yıl bünyesine kattığı komandoların, Güneydoğu kırsalında ilk operasyona çıktığı belirtildi. Eğridir Dağ ve Komando Okul Komutanlığı, Manisa-Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Alayı ile İzmir Foça 7. Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda 6 ay süren eğitimlerini tamamladıktan sonra geçen ay Diyarbakır, Tunceli, Siirt ve Şırnak'a gönderilen komandolar, terörle mücadele kapmasında düzenlenen operasyonlara katılıyor. Siirt, Şırnak, Tunceli ve Diyarbakır'daki komando birliklerine dahil edilen birlikler, düzenli ordunun aksine gayri nizami harp şeklinde eğitim almıştı.

Genelkurmay'ın internet sitesinden yapılan derlemede, terörle mücadele kapsamında TSK'nın, 21 Şubat'ta PKK'ya karşı başlattığı ve 28 Şubat'ta sona eren kara harekâtının ardından geçen 44 günlük sürede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 96'ya ulaştı. Öte yandan ocak ayından itibaren etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısı ise 415'e çıktı. Geçen yıl Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava operasyonları sonucunda etkisiz hale getirildiği değerlendirilen 150-175 terörist dışında, 653 terörist ölü veya sağ olarak ele geçirilmişti.

Çocukların sınırda bulduğu mayın, fünyeyle patlatıldı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde tellere asılan antipersonel mayın, polis tarafından kontrollü bir şekilde patlatıldı. Edilen bilgiye göre bir grup çocuk, Suriye'nin Kamışlı ilçesi ile Nusaybin ilçesini birbirinden ayıran tel örgü içinde bulunan mayınlı sahadan bir adet antipersonel mayın alarak tel örgülere astı. Sınırın hemen yanındaki caddeden geçen vatandaşların mayını fark etmesi üzerine 155 Polis İmdat'a haber verildi. Olay yerinin kontrol altına alınmasının ardından Mardin'den gelen uzman ekipler mayını fünye ile patlattı. Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici ve Garnizon Komutanı P. Yarbay Haluk Ertuğrul, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Şehit ailesinden teröre lanet

Terör örgütü PKK tarafından Şırnak'ta yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşen geçici köy korucusu Mehmet Nuri Akar'ın ailesi teröre lanet yağdırıyor. Akçay köyünde taziyeleri kabul eden oğul Akar, "O olayda babam şehit oldu, 3 arkadaşı da yaralandı. Terör, 6 kardeşimle beni yetim bıraktı. Ancak babam devleti, milleti ve toprağı için şehit düştü. Onunla gurur duyuyorum. Bizler, bu bölgede huzur içerisinde yaşamak için artık yeter diyoruz. Çocukları yetim bırakan bu terörü lanetliyorum." dedi. Bu tür eylemlerin, terör örgütünün zayıflığına işaret ettiğini ifade eden Akçay muhtarı Hasan İnce ise, "Örgütün bölgedeki etkinliği azaldı. Uzaktan kumandayla kayaların arkasına saklanıp mayın patlatıyorlar. Erkek olsalardı karşımıza çıkıp çatışırlardı." diye konuştu. Şırnak, aa

PKK üyesi 11 kişi ele geçirildi

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, terör örgütüne yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 kişiyi yakaladı. 'Örgüt üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak', 'örgüt üyelerine yardım ve yataklık etmek' iddiasıyla adli mercilere sevk edilen zanlılardan 9'u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cihan
 

 



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,146 µs