En Sıcak Konular

Ankara-Eskişehir 1 saat

12 Nisan 2008 22:35 tsi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Atatürk'ün dediği gibi ülkemizi çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkaracağız'' dedi ve hızlı trenle ilgili gelinen süreci açıkladı.

Binali Yıldırım, Samsun'un Havza ilçesinde PTT merkez müdürlüğü ile Türkiye genelindeki 28 PTTBank hizmet binasının toplu açılışında, iktidarların amacının ulusa hizmet olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, halka hizmet etmekten başka bir işlerinin olmadığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

''3 Kasım 2002'de başladı bu hizmet, bugün yurdun heryerinde, her kesiminde devam ediyor. Ülke çapında sadece 2.5-3 milyon işlem yapılan bu şubelerde bugün 18 milyon işlem yapılıyor. Zarar eden PTT, 2007'yi 237 milyon YTL karla kapattı. Mesele kar etmek değil. PTT, başlı başına bir başarı öyküsüdür. PTT, bugün milyonlarca YTL'lik yatırım yaptı. Ülke genelinde 1030 tane PTTBank şubesi açtı. İşte hizmetin adı bu, işte ülkeye sevdalı olmak bu.''

Yaptıklarının yalnızca PTT ile ilgili sınırlı olmadığını ifade eden Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Denizcilikte de önemli çalışmalar yaptık. Karadeniz'in en büyük tersanesinin temelini Samsun'da atıyoruz. Tersane demek iş demek, aş demek, zenginlik demektir. Çağdaşlık lafla olmaz, işte çağdaşlık bu. Çağdaşlık hizmetle olur. Biz, Atatürk'ün dediği gibi ülkemizi çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkaracağız. Çalışarak, hizmet üreterek, vatandaşı başüstünde tutarak bunu gerçekleştireceğiz. Vatandaşa afra tafra yaparak, vatandaşa efendilik yaparak asla ve asla bunu başaramayız.''

Açılışın ardından PTTBank'ı gezen Yıldırım, bir soru üzerine, hızlı tren projesine 2004 yılında başlandığını belirterek, ''İlk olarak Ankara-İstanbul arası içindi. Burada da proje iki kısımda yapılıyor'' dedi.

Birinci kısmın Ankara-Eskişehir, diğer kısmın da Eskişehir-İstanbul olduğunu kaydeden Yıldırım, ''Ankara-Eskişehir hattı bitti. Şu anda ufak tefek işleri var. Saatte 250 kilometre hız yapan ve Ankara-Eskişehir arasını 1 saate alacak hızlı tren bu yıl çalışacak. İkinci kısım Eskişehir-İstanbul hattı ise 720 milyon dolarlık krediyle Çin Eximbank ve Avrupa Yatırım Bankası'nın müşterek sağladığı krediyle yapılıyor. Şu anda Ankara-Konya arası devam ediyor. Burayı da 2009 yılında açmayı planlıyoruz. Burası 308 kilometredir. 'Ankara-Konya git gel 6 saat' olmaktan çıkıyor. Ankara-Konya git gel 2.5 saat oluyor'' diye konuştu.

PTT Genel Müdürü Osman Tural da Türkiye genelinde 2002 yılından bu yana başlatılan değişim sürecinde 1030 şubeyi açmanın gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yıldırım daha sonra, Havza Belediyesi tarafından yapımı süren otogar inşaatını inceledi, çalışmalar hakkında bilgi aldı. AK Parti Havza İlçe Başkanlığı'nı da ziyaret eden Yıldırım, ardından Atatürk Evi Müzesi'ni gezdi.

skytürk



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,743 µs