En Sıcak Konular

Toptan, Güldal Mumcu'ya bozuk attı!

12 Nisan 2008 20:50 tsi
TBMM Başkanı Köksal Toptan, kendisi Çin'de ziyarette iken yerine vekalet eden CHP Milletvekili Güldal Mumcu'nun 301. madde ile ilgili değişikliği komisyona havale etmemesini, "Tasarı yada teklifin içeriği ile ilgili tasarruf hakkımız olmadığı için hava

TBMM Başkanı Köksal Toptan, kendisi Çin'de ziyarette iken yerine vekalet eden CHP Milletvekili Güldal Mumcu'nun 301. madde ile ilgili değişikliği komisyona havale etmemesini, "Tasarı yada teklifin içeriği ile ilgili tasarruf hakkımız olmadığı için havale edebilirdi ama etmemiş" sözleri ile değerlendirdi. 

Toptan, bu değerlendirmesine rağmen, Pazartesi günü tasarıyı ilgili komisyona havale edip etmeyeceği yönündeki soruya, "Önce bir dosyaya bakalım" yanıtını verdi. Mumcu ile arasında bir kırgınlık olmadığını da vurgulayan Toptan, Mumcu'nun kendisine vekaleten Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da bir toplantıya katılacağını dile getirdi.

Toptan, Eğitim Bir-Sen'in Üçüncüsü düzenlenen 'Öğretmen Hatıraları' adlı yarışmasında dereceye girenlere ödül verilmesi için düzenlenen törene katıldı. Toptan, törenin düzenlediği salona geçmeden önce basın mensuplarının, CHP'li Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu'nun, kendisinin telefonla aramasına rağmen, TCK'nın 301'inci maddesi ile ilgili değişiklik teklifini ilgili komisyona iletmemesi ile ilgili soruları yanıtladı.

Mumcu ile Çin seyahati esnasında konuyla ilgili telefonla konuştuğunu dile getiren Toptan, "Takdir onundur. Arkadaşımızın takdiridir. Müdahale etmemek lazım. Kendi düşündüğü gibi yapmıştır ona saygı göstermek lazım" dedi. Mumcu ile bugünde bir araya geldiklerini, fakat bu konuyu ele almadıklarını dile getiren Toptan, "Bu konudan bahsetmedik. Yani Başkanlık olarak bu yaptığımız rutin bir işlemden ibarettir. Önümüze gelen yasa teklifi yada tasarısı bizim hoşumuza gitmeyebilir, yanlış olabilir, Türkiye gerçeklerine aykırı olabilir. Bunu, bizim teknik olarak bir seçime tabi tutmamız mümkündür. Yani kanun yapma tekniğine uygun mudur değil midir? Kanunlar Müdürlüğü'ndeki arkadaşlarımız o teknik incelemeyi yaparlar, başkanın önüne getirirler. Orada bir eksiklik yok ise içeriğine çok bakmak hakkımız bizim yok. İlgili komisyona göndeririz. İlgili komisyon içeriğini tartışır ve doğru kararı verir. O nedenle sayın Güldal Mumcu arkadaşımız böyle bir hassasiyet göstermiş. Ama dediğim gibi içeriği ile ilgili bir sıkıntı, tasarruf hakkımız olmadığı için havale edebilirdi ama etmemiş. Çok önemli bir şey değil" diye konuştu.

Teklifi, Pazartesi günü komisyona gönderip göndermeyeceğinin sorulması üzerine ise Toptan, "Bakacağım dosyaya gereğini yaparım" dedi. Bir basın mensubunun, bugün görüşmenizde tepki oldu mu? şeklindeki sorusuna ise Toptan, "Tepki göstermeyiz canım. Sayın Mumcu bizim arkadaşımız. Bu konuyu konuşmadık. Kendisi benim adıma Sofya'ya gidecek orada bir toplantıya katılacak. Onu biraz konuştuk" dedi. Mumcu'nun siyasi tavır aldığı iddialarının hatırlatılması ve kendisinin görüşmede böyle bir tavır hissedip hissetmediğinin sorulması üzerine ise Toptan, "Hayır , sayın Mumcu'dan öyle bir izlenim almadım" yanıtını verdi.

Hükümetin tartışılan TCK'nın 301'inci maddesi ile ilgili değişiklik teklifini, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun Türkiye temasları esnasında Adalet Komisyonu gündemine almak istemesi, CHP'li Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu'nun izin engeline takılmıştı. Çin'e resmi ziyaret gerçekleştirdiği için TBMM Başkanı Köksal'ın yerine vekalet eden Mumcu, TCK'nın 301 ve 305'inci maddeleriyle ilgili değişiklik tekliflerini "Meclis Başkanını beklemeyi uygun buluyorum" diyerek komisyona havale etmemesi, AK Parti tarafı içinde sert eleştirilere neden olmuş ve Mumcu'nun siyasi tavır aldığı iddia edilmişti. Mumcu, tavrını Toptan'ın kendisini Çin'den telefonla aramasına rağmen değiştirmemişti. 

cha
 



Bu haber 810 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,879 µs