En Sıcak Konular

Bakan Çelik'le emekli vatandaşın maaş tartışması

12 Nisan 2008 20:49 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Denizli'nin Buldan ilçesinde gezerken İzmirli bir vatandaş 450 YTL olan emekli maaşına isyan etti.

Çelik, Denizli'de valilik ve belediyedeki ziyaretleri sonrasında dokuması ve ev tekstili ile meşhur Buldan ilçesine gitti. Burada Buldan Kaymakamlığı El Sanatları Merkezi'ndeki (BELSAM) çalışmaları inceleyen Bakan Çelik, bir süre şark odasında dinlendi. Merkezden çıkmak üzereyken Çelik, İzmir'den Buldan'a gezi için gelen SSK emeklisi Nurcan Aşıcı ile sohbet etti. İzmir'den geldiğini, üç yıldır geziler düzenlediklerini söyleyen Aşıcı, "İki oğlan okutuyoruz. Emekli maaşı yetmiyor. Çaremiz yok. Yapacak bir şey yok. 450 YTL yeter mi bakanım. Üç yıl önce emekli oldum." dedi. Bunun üzerine Çelik, yeni yasa çıkardıklarını belirterek, "Herkes 18 yaşından sonra bir işe mutlaka bulaşacak. Siz 450 YTL alıyorsunuz, başkası 850 alıyor, esas sıkıntımız bu. 2000 yılından önce çalışanlar dezavantajlı. Çünkü emekli aylığı bağlama oranı çok düşüktü. Şu anda emekli olmaya başlayanlar daha avantajlı. Biz bununla ilgili düzenleme yapacağız." diye konuştu.

Çelik, Aşıcı'nın "Çocuklarını SSK'lı yapıyorlar. Bu nasıl olacak?" sorusuna da şu yanıtı verdi: "Onları yanlış bildikleri için yapıyorlar. Endişelenecek bir şey yok. Çocuğunu SSK'ya şimdi kaydetmezse, yasa çıkınca haklarının kaybolacağını zannediyor, öyle bir şey yok." Aşıcı da, Çelik'e "Yoksa torunları SSK'lı yapalım." diyerek espri yaptı.

Yapılan karşılıklı konuşmalar sonrasında Çelik, Buldan'daki esnafları ziyaret etti. Bu sırada Çelik'e yoğun ilgi olduğu gözlendi.
 
cha



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,727 µs