Nükleer Santral 'Sigortalanır | " /> Nükleer Santral 'Sigortalanır | "/>

En Sıcak Konular

Nükleer Santral 'Sigortalanır

12 Nisan 2008 20:00 tsi
Nükleer Santral 'Sigortalanır Almanya eski Dışişleri Bakanı Fischer, "Sigorta şirketleri nükleer santralleri sigortalasın ben de çıkıp nükleeri savunacağım" dedi.

Green Marketing konferansında konuşan Alman Yeşiller Partisi eski lideri Joschka Fischer, Türkiye'nin çevreci enerjiler anlamında yasalarını değiştirmesi gerektiğine işaret etti. Almanya eski Dışişleri Bakanı Joschka Fischer, Almanya’nın da sürdürülebilir teknoloji alanındaki yatırımlarına işaret ederek, ülkesinin her anlamda Türkiye ile işbirliği yapabileceğini kaydetti.

Fischer şöyle konuştu: "Türkiye’deki yasalar çevreci enerjilere uygun hazırlanırsa, çevre dostu yatırımların önü açılır. Çevreci enerjilere yatırımda en büyük zorluk mevzuatlar ve yasalarda ortaya çıkıyor. Pek çok hükümet çevreyle ilgili yasalarda yavaş ilerliyor. Buna İngiltere ve ABD de istisna değil".

Nükleer enerjiye karşı çıkan Yeşiller Partisi eski lideri, Türkiye halkının da nükleer santral yapılmasına karşı çıkmasını istedi. Fischer, "Türkiye halkı da bu tehlikeyi yurdunda barındırmasın, büyük bir risk taşıyan enerji tipi yerine çok daha doğayla barışık enerjileri tercih etmek gerekir" dedi.

Nükleer atıklara değinen Fischer, nükleer atıkların 100-400 bin yıl boyunca doğada kaldığına işaret etti. Fischer, nükleer enerjindeki diğer bir konunun ise risk olduğunu söyleyerek, “Eğer gerçekten, herhangi bir sigorta şirketi bir nükleer santrali sigortalarsa ben de hemen nükleer enerjiyi savunma başlayacağım. İstediğiniz şirkete sorun, hiçbiri o riski almaz. Almıyorsa, demek ki, alamayacakları kadar büyük bir risk var” diye konuştu.

TÜRKİYE, GÜNEŞ ENERJİSİ POTANSİYELİNE SAHİP

Türkiye’nin nükleer enerji dışında çok büyük fırsatları olduğuna işaret eden Fischer, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da yapılacak yenilenebilir enerjilerle Türkiye’nin çok ciddi kalkınma sağlayacağının altını çizdi. Fischer, Türkiye’nin çok büyük bir güneş enerjisi potansiyeline sahip olduğunu dile getirerek, “Türkiye’nin yapacağı en iyi şey, güneşi, rüzgarı ve dier yenilenebilir enerji kaynaklarını çok iyi araştırmak olacaktır. Coğrafi olarak Türkiye ile aynı enlemde yer alan İspanya, inanılmaz şekilde güneş enerjisine yatırım yapıyor” dedi.

Fischer, Almanya’da mevcut enerji piyasasında tüketicinin hangi şirketten elektrik almak istediğini seçebilme hakkı olduğunu belirtti. Fischer, bu hakla beraber tüketicinin, çevreye zararlı olan elektrik şirketini tercih etmediğini söyledi. Fischer, kanunların değiştirilmesiyle tüketicinin bilinçlendiğini, şirketlerin de pazar payını yitirmemek adına çevreye duyarlı tutum değişikliğine gittiğinin altını çizdi.

Fischer şöyle devam etti: "Almanya veya Türkiye özelinde değil, tüm dünyada paradigma değişiyor. Artık Türkiye’nin bölgesindeki liderlik rolünü üstlenmesi çok önemli. Türkiye’nin ekonomik gelişimi komşu ülkelere de örnek olacak. Ayrıca Türkiye temiz enerji ihracatı konusunda da önemli fırsatlara sahip."

gazeteport



Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,372 µs