En Sıcak Konular

Müzikli işkence odası!

12 Nisan 2008 17:28 tsi
İzmir polisinin çökerttiği çetenin liderinin, radyo binasındaki ses izolasyonlu özel bölmelerde işkence yaptığı belirlendi

Polisin beş ilde düzenlediği operasyonda, sanatçı Haluk Levent’in de aralarında bulunduğu birçok kişiden haraç aldıkları, çok sayıda şirketi baskıyla ele geçirdikleri, paravan şirketler üzerinden banka dolandırdıkları belirtilen, bir emekli subay ve meslekten atılma astsubayın da içinde bulunduğu çete çökertildi.
Askeri liseden atılan ve kendisini istihbarat elemanı olarak tanıtan çete lideri C.Ç.’nin (38), medya gücü elde etmek için radyo istasyonu satın aldığı, radyo binasındaki ses izolasyonlu özel bölmelerde mağdurlara işkence yaptığı ortaya çıktı.
İzmir Başsavcılığı’na yapılan başvurular üzerine çalışma başlatan polis, cezaevinden 2007’de tahliye olan C.Ç.’nin çevresine topladığı kişilerle yeniden yasadışı faaliyetlere başladığını belirledi.
Yaklaşık bir yıl süren teknik ve fiziki takip sonrasında çete elemanlarının kimlikleri, faaliyetleri, kullandıkları adresler ve baskı uygulayarak ele geçirdikleri şirketlerin sahipleri tek tek belirlendi. “Firuze” adı verilen ve salı sabahı İzmir, Aydın, İstanbul, Ankara ve Balıkesir’deki 35 adrese eşzamanlı yapılan baskınlarda 23 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 5’i ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Haluk Levent’ten haraç
C.Ç.’nin, tahliye olduktan sonra arkadaşı emekli yüzbaşı A.Ö.’yü ve astsubaylıktan atılma S.G.’yi yanına alarak çetesini yeniden canlandırdığı anlaşıldı. C.Ç.’nin eleman kazandıktan sonra, çok sayıda şirketi baskıyla ele geçirdiği belirlendi. Zanlıların ayrıca, alacaklılarının başvurusu üzerine, şarkıcı Levent’i iki kez Güzelyalı semtindeki kendilerine ait restorana zorla getirdikleri ve haraç aldıkları ortaya çıkarıldı.
Çete elemanlarının Levent’le buluştukları sırada kendilerini takip eden bir araçtan şüphelendikleri, plakanın kime ait olduğunu öğrenmek için bağlantıya geçtikleri dönemin Bölge Trafik Şube Müdürü İ.K.’den yardım aldıkları belirlendi.

İşkence merkezi radyo
Bu arada, bir radyo istasyonunu satın alarak şirket (Medya Türk) kuran C.Ç.’nin, binanın bir bölümünü hukuk bürosu tabelasıyla kamufle ettikten sonra, kurdurduğu izolasyonlu bölmelerde, şirket sahiplerine, borçlularına ayrıca çete hiyerarşisine uymayan elemanlarına işkence yaptığı ortaya çıktı. Bu sırada radyonun müzik yayınını sürdürdüğü, izolasyonlu bölmelere de bu yayının verildiği saptandı. 18 zanlı adliyeye sevk edildi.

 Milliyet



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,065 µs