En Sıcak Konular

Vekiller gazi oldu, gaziler tepkili!

12 Nisan 2008 17:20 tsi
Milletvekillerinin de sağlıkta gazilere sağlanan ayrıcalıklardan yararlanması tepki çekti. Düzenlemeyi ahlaki bulmadıklarını belirten gazi dernekleri, ‘Olay vicdanları yaralar’ dedi

Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında vatandaşlara sağlık hizmetlerinden yararlanmak için bir dizi yeni yükümlülük getirilirken, milletvekilleri “ayrıcalıklı” sağlık hizmeti talebinden vazgeçmedi. Alt Komisyon raporuna korsan bir şekilde giren, milletvekillerinin de gaziler gibi GSS dışında tutulmasını öngören madde, Meclis Genel Kurulu’nda önceki gün kabul edildi.

DSP’nin önergesi reddedildi
Milletvekili ayrıcalıklarının kaldırılması için önerge veren DSP İzmir Milletvekili Harun Öztürk, “Vatandaşa reva gördüğümüz sisteme, milletvekilleri de girmeli” dedi. Ancak önerge reddedildi.
Öztürk, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası’nda değişiklik öngören tasarının görüşmelerinde verdiği önergede, seçim öncesi üç aylık maaşlarını peşin alan milletvekillerinin iki aylık maaşlarını geri ödemelerini ve 12 aylık maaştan oluşan ölüm yardımının diğer memurlarda olduğu gibi iki aya indirilmesini teklif etmişti. Öztürk, Milliyet’e şunları söyledi:
“Tasarıyla, GSS kapsamına girenlere, prim ödeme yükümlülüğü, muayenede katkı payı, ilaç, ortez, protez gibi araç gereçlerde yüzde 10 ile 20 arasında katkı payı, otelcilik hizmeti ve öğretim üyesi ücreti, hastanenin kalitesine göre devlet hastanelerinin fiyatlarının üç katı kadar ek ücret talep edilmesi gibi zorunluluklar getiriliyor. Hükümet yeni sistemde herkesten fedakârlık istediğine göre, milletvekilleri olarak halkımıza reva gördüğümüz sistemin dışında kalmamızı kendimize yakıştıramadık.”

‘Geriye gidiş engellendi’
AKP Isparta Milletvekili, Süreyya Sadi Bilgiç, milletvekillerinin özlük haklarında özellikle son 15 yılda gerileme olduğunu anlattı.
Bilgiç, “Yıllarca devlet hizmetinde bulunmuş milletvekillerinin en azından sağlıkta geriye gidişi bu düzenlemeyle engellendi” dedi.
Düzenlemeye karşı çıkan Alt Komisyon Başkanı, AKP Ankara Milletvekili Zekai Özcan, konunun Alt Komisyon raporuna korsan olarak girdiğini söylemişti.

‘Onur meselesi’
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Gazi Üsteğmen Taner Uran, “Biz, gazilerle ilgili iyileştirme yapılırken milletvekillerinin kendilerini araya sıkıştırmalarını ahlaki bulmuyoruz. Vicdanları yaralayan bir olay” dedi.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı emekli Albay Feridun Çelenk, “Kendilerini gazilerle aynı ayarda tutuyorlarsa, ben nasıl yorum yapayım? Bu bir onur meselesidir” diye konuştu

Milliyet



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,972 µs