En Sıcak Konular

Bunalan liderlere münzevi sığınağı

12 Nisan 2008 16:18 tsi
ABD’nin Arizona eyaletinde, sıkıntılardan bunalan devlet ve hükümet başkanlarına özel bir dinlenme tesisi inşa ediliyor.

Universitas adlı 300 milyon dolarlık sığınakta dünya liderleri mevkidaşlarıyla görüşme imkanı da bulacak. İngiliz The Guardian gazetesi, "Başbakan Brown, Sarkozy ile görüşmesini Versailles’da değil, Universitas’ta yapar, hem de pilleri şarj eder" dedi.

ABD’deki Nevada Çölü’nde kurulması planlanan Universitas Lider İnzivası, Las Vegas’a 28 kilometre uzaklıkta. Eğitim sektöründeki yatırımlarıyla tanınan Vassar Ailesi’nin 300 milyon dolara tamamlayacağı projenin amacı "bunalan devlet başkanı ve başbakanların hayattaki yegáne amaca yeniden bağlanmalarını sağlamak."

The Guardian’ın haberine göre, yazları sıcaklığın 50 dereceyi aştığı çölde inşa edilecek küre şeklindeki dört katlı bina, bir manastır ile konferans merkezinin karışımı olacak. Zaten cam kubbeli bina, Yunanistan’daki Rum Ortodoks manastırlarından ve Bhutan’daki Budist tapınaklarından ilham alan İngiliz mimar Douglas Patterson tarafından tasarlandı. Özel mülkiyete ait yapay Las Vegas Gölü’nün kıyısında inşa edilecek tesiste, tefekkür odaları, kütüphaneler ve tartışma salonları bulunacak. Yemek salonu dahil hiçbir ortamda protokol uygulanmayacak. Hatta liderler, bahçede bizzat meyve-sebze yetiştirecekler.

DANIŞMANLARA YASAK

Danışmanların, sekreterlerin ve basın sözcülerinin giremeyeceği tesisten dışarıya hiçbir bilgi sızmayacak. Böylece en azından birkaç gün için tam bir münzevi gibi yaşayan dünya liderleri rahat rahat kafalarını dinleyecek, diledikleri zaman başka liderlerle bir araya gelecekler.

Finansman çalışmalarının sürdüğü proje iki buçuk yıl içinde bitirilecek. "Liderleri dönüştürerek dünyada daha iyi bir denge sağlamayı" amaçlayan inziva için düşünülen 26 hektarlık arazi satın alınmak üzere. Tesisin hemen bitişiğinde bir golf sahası ile küçük bir kumarhanenin bulunduğu, sıkılan dünya liderlerinin 28 kilometre uzaklıktaki Las Vegas’a da gidebilecekleri belirtiliyor. 

Hürriyet



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,711 µs