En Sıcak Konular

Ulusalcı mitingte kaçakçı sahneye çıktı!

12 Nisan 2008 15:35 tsi
Ulusalcı örgütlerin Ankara Tandoğan'daki mitinginde sahneye tarihi eser kaçakçısı bir isim çıkartıldı. O isim sahneye başörtülü çıkıp, başörtüsüz indi...

Başta Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) olmak üzere, Çeşitli sivil toplum örgütlerince  "Ulusal Egemenlik Buluşması" adı altında Ankara Tandoğan Meydanı'nda miting düzenlendi.

Mitingde sahneye, oynadığı bir reklam filminden dolayı "Evin Ana" olarak anılan ancak daha sonra tarihi eser kaçakçılığından hapse atılan Gönül Çil çıkarıldı.

Başörtüsüyle sahneye çıkıp kalabalığı coşturan 'Evin Ana' bir konuşma da yaptı. Gönül Çil, konuşma bitiminde başörtüsünü çıkarttı.

Siyaset Meydanı'ndan Tarihi Eser Kaçakçılığı'na

Kamuoyu Gönül Çil'i ilk olarak katıldığı Siyaset Meydanı programında tanıdı. Gönül Çil, 28 Şubat süreci öncesinde defalarca Ali Kırca yönetimindeki Siyaset Meydanı Programına çıkmıştı. Daha sonra ise reklam filmleri ve diğer programlarla ününe ün katmıştı. Reklam filmlerinden dolayı ismi “Evin Ana”ya çıkmıştı.

Ancak ismi daha sonra kriminal olaylara karıştı.

Gönül Çil, 2001 yılında Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 6 kişiyle birlikte tarihi eser kaçakçılığı suçundan tutuklanmıştı. Çil kendini “kaçakçıları polise yakalatmak için şebekeye girdim” şeklinde savunmuş ama mahkeme tarafından inandırıcı bulunmamıştı.

Gönül Çil, mahkeme tarafından 200 milyon lira kefaletle serbest bırakılmasına rağmen icra yoluyla taahütü ihlal suçundan dolayı 30 günlük kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu için cezaevinden çıkamamıştı..

Tarihi eser kaçakçılığından ceza alan 'Evin Ana'yı Radikal Yazarı Perihan Mağden'de köşesine taşımıştı. İşte Mağden'in o yazısından bazı bölümler:

“Geçenlerde bahtiyar yurdumuz minik bir şoka daha maruz kaldı: 'Evin Ana' lakabıyla ünlenen, hayallerimizdeki bilgiç köylü teyzemiz Gönül Çil, kıskıvrak yakalanmıştı!
Ne mi yaparken?
Roma dönemine ait 4 bin 317 sikkeyi almak üzre, diğer elemanlarla birlikte
yol alırken.
Evet! bizim şirinella, uluğ bildimcik önder, şahsiyet fazlalığından mustarip kırsal teyzemiz, meğer işi tarihi eser kaçakçılığı yapma tutkusuna kadar, geliştirmiş.
Öyle bir durumda yakalandı ki Gönülşen Çil (bu arada adının sonunda bir ŞEN varmış: onu da bizden gizlemişti, daha kolay hafızalarımıza yer etsin diye herhalde) tarihi eser kaçakçılığına sıvanıyor ve üstelik sahte dolarlarla!
Yani 'malları' aldığı adamları da dolandıracak, o ve ekip arkadaşları.
Kat kat kat. sahtecilik.
Olacak iş değil! Bizim en şekerrr köylü teyzemiz…”

 Gönül Çil, CHP'den milletvekili adayı olmuştu fakat seçilememişti.

aktifhaber



Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,916 µs