mel'un fetvası! | " /> mel'un fetvası! | "/>

En Sıcak Konular

Baykal'dan Erdoğan'a mel'un fetvası!

12 Nisan 2008 15:28 tsi
Baykal'dan Erdoğan'a mel'un fetvası! Grup toplantısında, Erdoğan'ın kendisini ve CHP'yi eleştirmesine sert tepki gösteren CHP lideri Baykal, Erdoğan'ı hem sert bir dille eleştirdi hem de rüşvet fetvası verdi.

           
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP'ye yöneltilen ''uzlaşın'' çağrılarıyla ilgili ''Biz cumhuriyetin temellerine, anayasamıza, Atatürk'e ihanet ederek, hiç kimseyle yapay, sahte, yılışık ilişki içine girmeyiz'' dedi.

Baykal, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bazı yatırımların açılışını gerçekleştirmek üzere geldiği İzmir'de, Adnan Menderes Havalimanı yakınlarındaki İsabey Çiftliğinde partililerle bir araya geldi, CHP'li ilçe belediye başkanlarıyla toplantı yaptı.

Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Sarnıç ve Gaziemir alt geçitlerinin açılış törenine katılan Baykal, burada yaptığı konuşmada, CHP'ye yöneltilen ''uzlaşın'' çağrılarını değerlendirdi.

AK Parti hükümetinin 5.5 yıllık dönemde ülkenin temellerini sarstığını, bunun sonuçlarının yeni yeni görülmeye başlandığını ileri süren Baykal, ortaya çıkan büyük sıkıntılara kendilerinin de üzüldüğünü ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendilerine ''uzlaşalım'' dediğini dile getiren Baykal, ancak bir memlekette uzlaşmanın temelinin anayasa olduğunu, herkesin bu çerçevede bir araya gelmek durumunda olduğunu belirtti.

Anayasaya göre, herkesin kardeş ve eşit olduğunu, kimsenin mezhebine, inancına, dinine göre ayrılamayacağını vurgulayan Baykal, bir ülkede insanların bir yerlere gelmesinin yolunun, inancı, mezhebi değil, aklı, fikri ve hizmet kabiliyeti olması gerektiğini kaydetti.

Türkiye'de son dönemde bunun tersi bir tablo bulunduğunu, inancın siyasete karıştırılmak istendiğini öne süren Baykal, şöyle konuştu:

''Şimdi uzlaşma deniyor. Yahu sen benimle uzlaşmayı bırak, Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasası ile uzlaş. Sen, Deniz Baykal ile CHP ile uzlaşmayı bırak, önce bu devletin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile uzlaş. Atatürk ile anayasayla kavga edeceksin, sonra bize diyeceksin ki 'Hadi el sıkış Deniz Baykal, CHP. Bu işi kapatıverin'. Böyle bir şey olabilir mi? Biz cumhuriyetin temellerine, anayasamıza, Atatürk'e ihanet ederek, hiç kimseyle yapay, sahte, yılışık ilişki içine girmeyiz. Sen gitmişsin, Amerika ile uzlaşmışsın, ama bizim cumhuriyetimizle uzlaşmaya gerek duymuyorsun. Böyle bir şey olmaz.''

Baykal, ''Türkiye'nin siyaset ve ekonomide ciddi sıkıntılar yaşadığı bir dönemde, Başbakan Erdoğan'ın tek derdinin Deniz Baykal ve CHP olduğunu'' savundu.

Başbakan Erdoğan'ın geçen hafta yaptığı bir konuşmada, 30 yıl öncesinden bir olay anlatarak, ''mazot alırken rüşvet verdiğini'' anlattığını anımsatan Baykal, şunları kaydetti:

''30 yıl önce rüşvet verdiği için şimdi Deniz Baykal'ı suçlamaya çalışıyor. Eğer senin tıynetinde rüşvet vermek varsa, Deniz Baykal sana ne yapsın? Rüşvet vermek de almak da hem hukuken, hem ahlaken aynı konumdadır.
'Ben rüşvet verdim' dediğin tıynetinin gereğini yap. Başbakan, zaman zaman söyler, 'Bazılarının gözleri var görmezler...' falan diye. Şimdi ben de diyorum ki, gözün varsa gör, kulağın varsa duy, kalbin varsa anla, rüşveti veren de alan da melundur. Melun, lanetli demektir, yani lanetlenmiştir.''

HUBUBAT FİYATLARINDAKİ ARTIŞ

Ülkenin ekonomik gidişatının iyi durumda olmadığını, bunun da sonuçlarının ortaya çıkmaya başladığını iddia eden Baykal, hububat fiyatlarındaki yükselişi değerlendirildi.

Hükümetin uyguladığı yanlış tarım politikaları sonucu, çiftçiye desteklemelerin zamanında verilmediğini, yeteri kadar katkı yapılmadığını ve ithalatın da zamanında yapılamadığını savunan Baykal, ''Toprak Mahsulleri Ofisi elindeki stokları eşe dosta peşkeş çekti, dağıttı. Şimdi pirinç, bulgur, bakliyat fiyatları hepsi patladı. Bu tamamen yanlış bir ekonomi politikası götürmenin sonucu ortaya çıktı'' diye konuştu.

Hükümetin kendisine sunulan halk desteğini, tek parti iktidarının avantajlarını kullanamadığını, vatandaşın istikrar ve uyum yönündeki beklentilerini karşılamak bir yana ülkenin her noktada yeni sorunlarla karşılaştığını ileri süren Baykal, ''Türkiye'de istikrar değil, gerginlik, çatışma, kaygı varsa bunun sorumlusu, ülkenin kaderi eline emanet edilmiş insanlardır'' dedi.

BAYKAL'DAN, AZİZ KOCAOĞLU'NA ÖVGÜ

Baykal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yaptığı çalışmalardan, parti olarak iftihar ettiklerini söyledi.

''Başkanımız maşallah karınca gibi çalışıyor, ağustos böceği gibi ötmüyor. İzmir'de üretici, çalışkan bir belediyecilik anlayışı var mı, yok mu? Burada yan gelip yatıyorlar mı? Belediye başkanlığı yan gelip yatma yeri değildir'' diye konuşan Baykal, Kocaoğlu'nun yaptığı çalışmalarda kişisel çıkar gözetmediğini, yakınlarına çıkar sağlamadığını belirtti.

İzmirli'nin bir bakışta kimin ne olduğunu anlayabilecek nitelikte olduğunu ve İzmir'in bunun hükmünü vereceğini kaydeden Baykal, Kocaoğlu'nun her zaman planlı, projeli hareket ettiğini, aklına estiği gibi, onun bunun lafıyla projelere girişmediğini söyledi.

Baykal, partisinden Büyükşehir Belediye Başkanı olan Aziz Kocaoğlu'nu öven bu sözleri sırasında, vatandaşlar arasından ''Kocaoğlu'nun yeni dönemde de başkan adayı gösterilip gösterilmeyeceğini'' soran bir dinleyiciye ise ''Devam işi ayrı. Onu sonra düşüneceğiz, şimdi durum tespitini yapıyoruz, fotoğrafını çekiyoruz'' yanıtı verdi.
 



Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,963 µs