En Sıcak Konular

Silahlı provokatör ‘O ANI’ anlattı!

12 Nisan 2008 15:04 tsi
Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde öğrencilerin üzerine ateş eden provokatör Ömer Ulusoy kendiliğinden karakola teslim olduğunu söyledi. İşte o gün okulda yaşananlar:

        
Teslim olduktan sonra Çallı’daki Terörle Mücadele Şubesi’nde sorguya alınan Ömer Ulusoy, “Beni kimse azmettirmedi. Üniversitedeki hadisede bir provakasyon yok, tamamen spontane gelişti" dedi. Ruhsatsız tabancayı Antalya’da açık kimliğini bilmediği bir şahıstan aldığını belirten Ulusoy, sorgusunda olayı şöyle anlattı:

7-8 EL ATEŞ AÇTIM

Olay günü Ülkü Ocakları'nda olduğunu söyleyen Ulusoy o gün yaşananları şöyle anlattı: "Bir süredir MHP Antalya İl Başkanlığı ile Ülkü Ocakları Dergisi Antalya Şubesi’nin bulunduğu binadaki kahvehanede yatıp kalkıyorum. Olay günü, üniversitede PKK’lı grubun saldırısına uğrayıp dövülen 3-4 ülkücü öğrenci Ülkü Ocakları’na geldi. ‘Abi yine dövdüler’ dediler. 10-15 arkadaş “Şerefsizler azıttı” deyip kampuse gittik. O sırada silahım yanımdaydı. PKK’lı grup bizimkilere saldırdı. Ben de korkutmak için 7-8 el ateş ettim."

İSTESEM ÖLDÜRÜRDÜM

Ulusoy sorgusunda korkutmak için ateş ettiğini söyledi: “Öldürme ya da yaralama kastım olmadı. Zaten öyle olsaydı, en az birkaç kişiyi vururdum. Olaylardan sonra TV’de görüntülerimi gördüm ve polisin beni aradığını öğrendim. Tanımadığım bir arkadaşımın evinde saklandım. Daha fazla kaçmamak için teslim olmaya karar verdim. Kendi irademle Şarampol Polis Merkezi’ne gittim.”

ÖMER ULUSOY'UN TESLİM OLDUĞU KARELER TIKLAYIN

SİLAHI KİMDEN ALDI?

Ömer Ulusoy’un sorgusu için Savcılık’tan ek gözaltı süresi alındı. Polis, şimdi de Ulusoy’un olayda kullandığı silahı satın aldığı kişinin peşine düştü. Soruşturma kapsamında Ulusoy’u evinde saklayan ve ülkücü olduğu öne sürülen adı açıklanmayan kişi hakkında da, “yardım-yataklık etmek" suçundan işlem yapılacağı bildirildi. Polisin, olaylarla ilgili olarak Ülkü Ocakları Dergisi Antalya Temsilcisi’nin de ifadesine başvuracağı öğrenildi.

BUGÜN 



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,886 µs