En Sıcak Konular

Ulusal Egemenlik Mitingi başladı

12 Nisan 2008 14:13 tsi
Ulusal Güç Birliği Platformu’nun gerçekleştirdiği “Ulusal Egemenlik Mitingi” içen Tandoğan Meydanı’na toplanan kalabalığın hedefi Hükümet ve Başbakan....

           
Yaklaşık 500 dernek, vakıf ve sivil toplum örgütünün destek verdiği mitinge katılımcılar 10. Yıl Marşı eşliğinde Tandoğan’daki miting alanına giriş yapıyor. Özellikle Birleşik Kamu-İş’e bağlı sendikalar, Atatürkçü Düşünce Derneği, Biz Kaç Kişiyiz, Cumhuriyet Okurları gibi birçok sivil toplum kuruluşundan geniş katılım olduğu gözlendi.

Geniş güvenlik önlemleri alınan mitingte ambulanslar da hazır bekletiliyor. Miting katılımcıları “Ne ABD, ne AB, tam Bağımsız Türkiye”, “Atatürk’ün gençleri görev başında” “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ve “Mustafa Kemal’in öğretmenleriyiz” "Hükümet istifa, Tayyip gitsin İran'a" şeklinde sloganlar attılar.

'MÜCADELEYE DEVAM' MESAJI

Atatürkçü Düşünce Derneği Bilim Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ünsal Yavuz, Ulusal Egemenlik Mitinginde yaptığı konuşmada, "mücadeleye devam" mesajı verdi.

İktidardaki partinin düşüncesindeki ülkenin her yerinde baskıcı yöntemlerle kabul ettirmeye çalıştığını savunan Yavuz, bağımsız olması gereken mali ve kültürel politikaların da teslimiyetçi anlayışla yapıldığını söyledi. Yavuz, bu durumun tam bağımsızlığı açmaza soktuğunu belirterek kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Ünsal Yavuz, hükümetin amaçlarına ulaşmak için laik ve demokratik devlete sahip çıkan kurumlara karşı yaptırım uyguladığını kaydederek, “Yaptırım uyguladılar olmadı, sıra ulusalcılara geldi. Bizleri teröristlerle aynı kefeye koydular. Neden? Bunların emperyalist oyununa geldiğini, demokrasi ve laikliğe karşı tutumlarını gören biz ulusalcılar olduğu için” dedi. Yavuz, kendilerine bu lekeyi atan kişilere, “ümmetçi kafalı emir kullarına” karşı mücadeleye devam edileceğini ve yılmayacaklarını söyledi. Yavuz’un konuşması, “Türkiye laiktir laik kalacak”, “Hükümet istifa, Tayyip Yüce Divan’a” sloganları ile ara ara kesildi.

Konuşmaların ardından katılımcılar hep bir ağızdan şarkılar söylediler.

Miting alanına Tuncay Özkan da geldi. Vatandaşlar Özkan'a büyük ilgi gösterdiler.

GÖNÜL ÇİM: "AKILLI KADIN OLMAK ZOR"

On binlerce kişinin katıldığı mitingde, Mersin Tepeköylü Gönül Çim de bir konuşma yaptı. Anadolu’da kadın olmanın özellikle de “akıllı kadın” olmanın çok zor olduğunu söyleyen Çim, “ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan, Anadolu’nun çakıl taşı olmaktan gurur duyuyorum. Ne mutlu Türküm diyene. Sarı saçlı mavi gözlü Mustafa Kemal’ler aramızda. Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştiren bizim gibi bir milletin Zübeyde Hanım’ları aramızda” dedi. Çim’in konuşması sırasında Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ve “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları atıldı.

Gönül Çim okul okumadığını ama kendini yetiştirdiğini kaydederek köyünde, okur-yazar oranının da yüzde 100 olduğunu söyledi. Çim, “Bu ülke bizim ve ilelebet bizim kalacak. Türkiye laiktir, laik kalacak, ben kul değilim, emperyalizmin oyuncağı hiç değilim. Ben onurlu Türk milletinin bir ferdiyim. Askerin anasıyım, biz ordumuza ve gençliğimize uzanan elleri kırarız.

Ben malımı, paramı, oğlumu veririm ama vatanımı asla, bayrağımı asla vermem. Kimse benim vatanımı satamaz” diye konuştu. Çim’in yoğun ilgi gören konuşmasının ardından miting alanında dakikalarca “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları atıldı.

"HAKLARINIZI ALIYORLAR, DİKKATLİ OLUN"

İstanbul Sivil Toplum Örgütleri Temsilcisi Nazan Varoğlu, Ulusal Egemenlik Mitingi’nde yaptığı konuşmada, Anayasa’ya sokulan türban serbestliğinin göstermelik bir özgürlük olduğuna dikkat çekerek, “Ardından haklarımızı tek tek götüren düzenlemeler geliyor. Dikkatli olun” dedi.
Varoğlu konuşmasında, son dönemde çifte standart uygulamalarının arttığına dikkat çekti.

Yeni Anayasa taslağına işaret eden Varoğlu, taslaktan sanatçıyı korumayla ilgili kanunların kaldırıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Sanatçının korunmadığı, kadının ikinci sınıf vatandaş olduğu bir anayasanın demokratik olduğundan nasıl söz edebiliriz. Ayrıca kadınlarımıza da söylüyorum, Anayasa'ya sokulan türban serbestisi göstermelik bir özgürlüktür onun ardından haklarımızı tek tek götüren düzenlemeler geliyor. Dikkatli olun.”

Varoğlu, Türkiye’nin en sorunlu dönemini yaşadığını kaydederek, ulusal egemenliğe sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Varoğlu, “sayı ve oranlar” ile “siz, biz” faktörlerinin bir kenara bırakılması gerektiğini, ulusal egemenliğin bu şekilde korunabileceğini kaydetti.

ADD Gençlik Kolları Başkanı Ömer Tanık ise, demokratik kurumların yıpratıldığını, üniversitelerde gerilimin tırmandırıldığını ifade ederek, bu durumun bölücü ve gerici odakların faydasına olduğunu söyledi. Tanık, söz konusu gerilimin emperyalist devletlerin ve Türkiye’yi bölmek isteyenlerin işine yaradığına dikkat çekerek, ulusal egemenlik ve toplumun sorunlarını çözüm için gençliğe çok iş düştüğünü söyledi.

Toplumsal sorunların çözümünde gençliğin daha aktif olması gerektiğini vurgulayan Tanık, iktidarın da bu ortamı hazırlaması gerektiği, bunun baskı yoluyla çözülemeyeceğini belirtti. Türkiye gençliği için uygulanan programların milli olması gerektiğini kaydeden Tanık, Türk gençliğinin Avrupa Birliği programlarına emanet edilemeyeceğini vurguladı.
Miting'de DSP eski Iğdır Milletvekili Faruk Demir de, türküler söyledi.
 



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,654 µs