özür diledi | " /> özür diledi | "/>

En Sıcak Konular

Oktay Ekşi özür diledi

12 Nisan 2008 13:52 tsi
Oktay Ekşi özür diledi Doğu illerimizi Türkiye topraklarının dışında gösteren harita nedeniyle geçtiğimiz günlerde özür diyeyen Hürriyet'te bu gün de bir özür var. Oktay Ekşi, 'Yanılmışım' dedi...

 
Ülkemiz gazetecilik sektörünün en kıdemli gazetelerinden Hürriyet, 59 yıllık yayın tecrübesine, hemen hemen hergün yayınladığı özür, düzeltme ya da tekziplerle gölge düşürüyor.

Emin Gökçegözoğlu'nun haberi

Yayına girdiği 1949 yılından bu yana ülkemiz basınında söz sahibi bir konuma yükselmeyi başaran Hürriyet gazetesi, son dönemlerde yayınladığı özür, tekzip ve düzeltme haberleriyle başarı grafiğini iniş yönüne çevirdi. Son bir hafta içerisinde üç büyük hata yapan gazetenin bugünkü sayısında da yazar Oktay Ekşi özür diliyor.

HARİTA SKANDALI HÜRRİYET'İN YÜZÜNÜ KIZARTTI
8 Nisan Salı günü verdiği spor ilavesinde ülkemizin haritası olarak PKK'lı bir teröristin çizdiği haritayı kullanarak büyük bir skandala imza atan Hürriyet, hatasını bir gün sonraki gazetede "Vahim bir hata ve özür" başlığıyla kabul ederek kamuoyundan özür diledi.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ OLAYLARA "KIZ MESELESİ" DEMİŞTİ. AMA...
Hürriyet'in son birkaç günde yaptığı hatalar bununla sınırlı kalmadı. Hürriyet, 10 Nisan'da, Akdeniz Üniversitesi'ndeki olayları "Kız Meselesi Fitili Yaktı" manşetiyle okuyucusuna duyurdu. Tahir Deniz Uysal adlı kızın terör örgütü sempatizanı genç tarafından taciz edilmesinin olayların çıkış noktası olduğunu iddia eden Hürriyet, bayanın, evli olduğunu açıklamasıyla hatalar zincirine bir yenisini daha ekledi.

SON OLARAK BASIN KONSEYİ BAŞKANI OKTAY EKŞİ...
Hürriyet'in özürler silsilesinin son halkasına bugün bir yenisi daha eklendi. Hürriyet gazetesi yazarlarından ve Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi bugünkü yazısıyla "ÖZÜR"lüler kervanına katıldı. Ekşi, 10 Nisan Cuma günü yayınladığı yazısında 301. maddeye ilişkin şu ifadelere yer vermişti:

"Kaldı ki bizzat Adalet Bakanı'nın verdiği resmi bilgiye göre 2007 yılının ilk üç ayında bu maddeye göre tam 744 adet dava açılmış. Bunu dörtle çarpın... Yaklaşık 3 bin dava eder. Bu da Cumhurbaşkanının günde ortalama en az 10 soruşturma dosyası inceleyip karar vermesini gerektirir.

BİR GÜN YAZIYOR, DİĞER GÜN ÖZÜR DİLİYORLAR
Birçok çevre tarafından duayen gazeteciler arasında gösterilen Oktay Ekşi de, bugünkü yazısında dün yazdığı yazı için okuyucularından ve Adalet Bakanlığı'ndan özür diledi. İşte Oktay Ekşi'nin "ÖZÜR" cümleleri:

"Gazeteciliğin bir gerçeği olan vakit baskısı nedeniyle bir yanlış yapmışım. Bunu Adalet Bakanlığı ortaya çıkardı. Kendilerine teşekkür ediyor, yanlışımı düzeltiyorum:

Önceki günkü yazımda, "Ceza Yasası’nın 301’inci maddesinden 2007 yılı ilk üç ayı içinde yargılananların sayısının 744 olduğunu Adalet Bakanı’nın bildirdiğini" ifade etmiştim. Rakamın kendisi doğru imiş ama 2007’nin ilk üç ayında değil, 301’inci madde yürürlüğe gireliberi (1 Haziran 2005’ten itibaren) açılan davaların sayısı 744 imiş. Bakanlıktan ve okuyuculardan özür diliyorum."
 



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,043 µs