En Sıcak Konular

İsrail, sivil aracı böyle bombaladı! - VİDEO

12 Nisan 2008 12:39 tsi
İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki El Bureyc kampındaki operasyonu kapsamında düzenlenen hava saldırısında Filistinli bir sivil aracı bombalama anı kameralarca görüntülendi.

İşte dehşet anları...




İSRAİL ASKERLERİ EL BUREYC'DEN ÇEKİLİYOR

İsrail askerlerinin, Gazze Şeridinin orta kesimlerindeki El Bureyc mülteci kampı yakınlarında düzenlediği operasyon sona erdi.

Bölgedeki yerel kaynaklar, geride 9 ölü, çoğu çocuk 30'a yakın yaralı bırakan operasyonun ardından, askerlerin gece yarısına doğru sınırdaki mevzilerine dönmeye başladığını haber verdi.

İsrail askerlerinin, sabah saatlerinde 15 dolayında tank ve buldozerler eşliğinde girdiği El Bureyc kampının doğusunda, 18 saat süren operasyonda ölenler arasında biri 12, diğeri 13 yaşında olmak üzere 4 çocuk yaşta Filistinli de hayatını kaybetmişti.

Ölenlerin çoğu, tankların evleri bombalaması ile hayatlarını yitirdi. Yaralananların arasında da çok sayıda çocuk ve genç olduğu belirtiliyor. Yaralananların durumlarının ciddi olması nedeniyle önce bölgedeki El Aksa Şehitleri hastanesine getirilen bazı yaralıların Gazze'deki Şifa hastanesine nakledildikleri de öğrenildi.

Operasyonda tank ateşi, füze saldırıları ve buldozerler bölgedeki evlere, altyapıya ve tarım arazilerine büyük zarar verdi. Bölgede elektrik ve su kesildi, telefonlar işlemez hale geldi.

Filistinli militanların geçen çarşamba günü Gazze Şeridi ile İsrail arasındaki Karni geçici yakınlarından İsrail'e sızarak, Nahal Oz kibutzunda 2 İsrailli sivili öldürmelerinden sonra bölgede tansiyon yeniden gerilmişti.

Saldırıyı takiben askerler de ateş açan Filistinlilerden ikisini öldürmüş, diğer ikisinin kaçtığı belirtilmişti. Aynı gece İsrail uçaklarının Gazze şehrinin Secaiye bölgesinde füze saldırısında bulunduğu bir araçtaki 2 Filistinli de hayatını kaybetmişti. İsrail, araçta Nahal Oz saldırısını yapanlardan birinin bulunduğunu bildirmişti.

Çarşamba gününden bu yana İsrail'in saldırılarında ve bugünkü operasyonu ile birlikte ölen Filistinlilerin sayısı 15'i aştı.




Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,050 µs