KİM var? | " /> KİM var? | "/>

En Sıcak Konular

'Fitne'nin arkasında KİM var?

12 Nisan 2008 12:08 tsi
'Fitne'nin arkasında KİM var? Yahudiler, Neo-Conlar, 11 Eylül, İslamo-fobi, Usame ve El Kaide... Almanya'da yakılan Türkler, Danimarka'da karikatür krizi ve Hollandalı milletvekili'nin 'Fitne'si... Ortaklıklar, tuhaf bağlantılar! Tüm bunların ardında Türkiye'yi de yakından ilgil

Yusuf GEZGİN / aktifhaber

Hollandalı ırkçı bir milletvekili İslam'ı ve Peygamberini tahkir eden ve bununla Müslümanları tahrik etmeyi hedefleyen “Fitna” adında bir belgesel çekmiş. Şimdi dünya bu filmi tartışıyor. Bunu yayınlamanın bir “fikir özgürlüğü” olduğunu savunanlar var. Bu yüzden İslam ve peygamberi hakkında olumsuz yayınlara gösterilen tepkileri bazı batılılar fikir hürriyetine müdahale olarak kabul ediyorlar.

Daha önceki tahriklerin oluşturduğu gerginliklerden batılı yetkililer ders çıkarmış görünüyorlar. Bu defa batı kamuoyu da sağduyulu davranıyor ve provakatif eylemlere prim vermiyor. Batının daha makul ve olumlu davranmasında İslam Kalkınma Örgütünün gayretlerinin ve Müslüman örgütlerin lobi çalışmalarının ciddi katkısı var.

Son yıllarda İslam'a, Kur'ana ve İslam Peygamberine hakaretlerin ardı arkası kesilmiyor. Bu saldırıların hepsinin ortak özelliği Müslümanların gururunu incitecek, onları sokaklara dökecek kadar çirkin-aşağılayıcı olması. Şeytanın Ayetleri'nden karikatür krizine, çevrilen filmlere kadar, yapılanların hepsi Müslümanların damarına basarak hırçınlaştırmaya yönelik gibi görünüyor.

İslam'a ve değerlerine hakaret ederek saldıranların ortak özelliği batı menşeli veya destekli görünmesidir. Provokasyonların arkasından ya radikal Hıristiyanlar veya ırkçı faşistler çıkmakta. Kanaatimce birileri bir taraftan Müslümanların nefretini, şiddetini Hıristiyan kimliğine yöneltirken; diğer taraftan Hıristiyanların zihnine “terörist”, “geri kafalı”, “cahil”, “gayrı medeni” Müslüman imajı yerleştirmeye çalışıyor. Bazı odaklar Müslümanlarla Hıristiyanların kanlı bıçaklı olması için sürekli malzeme üretiyor ve bunu batılı Hıristiyan kimlikler üzerinden, medya kanalıyla ajite edecek şekilde servis ediyor.

“Müslümanlarla Hıristiyanlar dost mu ki başka sorumlu arayalım?”, “Hıristiyanlar ne zaman İslam'a ve değerlerine saygılı oldu ki bu gün olsun?” gibi sorular aklınıza gelebilir.

Ben ise; “dünyanın iki büyük dinini ve toplumlarını birbiri ile vuruşturmak kimin işine gelir?” diye düşünüyorum.

Bu gün batıda Hıristiyanlığın etkisi çok zayıf, din duygusu ve dini inançlar insanları yönlendirmede oldukça yetersiz. Seküler bir anlayış, bohemce ve bencil bir yaşam hâkim batıya. ortalama batılıların ne Hıristiyanlıkla ilgileri var, ne de Müslümanlık hakkında bilgileri.

İslam ve Müslümanlıkla ilgili malumatları yüzeysel. Medyada çıkan olumsuz haber ve imajlara dayanarak İslam hakkında yalan-yanlış bilgiler ediniyorlar ve bu malumatlara göre fiki sahibi oluyorlar. Hıristiyanlar İslam'a karşı kültürel ve tarihi olumsuz bir bakışa sahiplerse de, Yahudilere göre çok daha müsamahalı ve objektiftirler. Öğrenmeye, yanlıştan dönmeye açıktırlar.

11 Eylül öncesine kadar özgür düşünce ortamı, müsamaha, diğerine saygı, doğruyu bulma isteği gibi olumlu özellikler batıyı giderek İslam'a yaklaştırıyordu. Batı insanının zihninde İslam merak ve heyecan uyarıyordu. 

Bu durum Yahudilerin dünyadaki mevcut hakimiyetleri için ciddi tehdit oluşturuyordu ve bu tehdidin acilen bertarafına ihtiyaç vardı. Batı ve kocaman bir Hıristiyan dünya hızla yayılan ve ilgi çeken İslam'a karşı gerilime geçirilmeli, İslam'ı bir tehdit olarak görmeliydi. Zira Yahudilerin batı medeniyetinin direksiyonunda kalabilmeleri için bu iki büyük dinin düşmanlığına, vuruşmasına, enerjisini birbiri ile kaybetmesine ihtiyaç vardı. Bu arbede ve sis duman arasında Yahudiler hem gündeme gelmeyecek, hem de denge unsuru olacaktı. İllüzyonistlerin yaptığı gibi dünyanın nazarını terör İslam-fundamantalizm vs gibi konulara çekerek işlerini suhuletle yürütecekler, saltanatlarını devam ettirecekler, kutsal hayallerini gerçekleştireceklerdi..

Yahudiler ve Neo-Conlar 11 Eylül ve sonrası İslama-fobiyi, terörist Müslüman imajını dünyaya bu maksatla pompaladılar. Batının ve dünyanın ilgisinin bu taraf çekilmesi, İslam'a yönelişin durdurulması, Müslümanların zan altında kalması için bu tür malzemeleri (Üsame, El Kaide vb piyonlar vasıtasıyla) sürekli gündemde tuttular. İslam'ın dünya nezdinde yayılmasının, hedeflerine tehdit oluşturmasının önüne geçmeye çalıştılar.

Batı dünyasında Hıristiyanlara mal edilerek çıkarılan İslam karşıtı provakatif film, yazı, haber, hakaret vs. arkasında da bu kesimlerin olabileceğine güçlü bir şekilde inanıyorum.

Bu tür konulardaki tecrübelerinden ve becerilerinden dolayı batıda İslam aleyhine çıkan kışkırtıcı yayınların arkasında Yahudilerin olduğunu düşünüyorum.

Zira, Yahudilerin en iyi yaptığı şey başkalarını vuruşturarak aradan sıyrılmak, güçlü ve dengeleyici olarak ayakta kalmaktır.



Bu haber 1,029 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,936 µs