En Sıcak Konular

MHP ile ADD arasında slogan uyuşmazlığı

12 Nisan 2008 11:45 tsi
Ankara'da yapılacak mitinge davet için MHP'yi ziyaret eden Balıkesir Atatürkçü Düşünce Derneği yöneticileri ile MHP yönetecileri arasında atılyacak slogan üzerine ilgniç bir tartışma yaşandı.

"Türkiye Laiktir laik kalacak sloganı AKP'ye yarıyor" diyen MHP Balıkesir İl Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri partilerini ziyarete gelip 14 Nisan'da Ankara'da yapılacak mitinge davet eden Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şube Başkanı Mürüvet Keleş ve yönetim kuruluna tepki gösterdi.

MHP İl Başkanı Ahmet Yaraş, İl Sekreteri Cevdet Gürcan ve Yönetim Kurulu Üyesi Emekli Astsb.Mustafa Aydın partilerini ziyarete gelen ADD Balıkesir Şube Başkanı'nın Ankara'daki miting davetini parti yönetim kurullarında değerlendireceklerini söyledi.

MHP  İl Sekreteri Cevdet Gürcan, partilerini ziyarete gelen ADD'li yönetecilere  "Ankara'daki mitingte atılacak sloganın birini ben söyliyeyim. Türkiye Laiktir, Laik kalacak değil mi?" diye sordu.

ADD Şube Başkanı Keleş, "Evet" dediğinde İl Sekreteri Gürcan; "öyle atılacak, peki bu atılan slogan kime yarayacak. Ben size söyliyeyim AKP'ye yarayacak. AKP'nin kendi çıkarına. AKP'nin değirmenine su taşıyacak. Türkiye'de birşeyin tartışılmaması lazım. Müslümanlığı ve Atatürk'ün tartışılmaması lazım. Eğer siz bir taraf olursanız bir başkasıda bir taraf olur. O tarafa kayma CHP bunu yıllardır yapmıştır. CHP bunu hep yıllarca yapmıştır. AKP'ye can simidi olmuştur. AKP ona sığınmıştır. Laikliğe de CHP sığınmıştır. Biz bunun taraftarı değiliz. Biz taraf olmuyoruz. Biz diyoruz ki Türkiye Laik ve Sosyal bir hukuk devletidir. Vatandaşlarımızla buna göre yaşamak lazımdır diyoruz. Cumhuriyet mitinglerinde hep gördük. Ne oldu 22 Temmuz. MHP proğramı ile teşkilatlarıyla bu devletin yanında. Bu Cumhuriyetin yanındadır. Laikliğin yanındadır. Vatandaşların dini duygularınında kimsenin kaşımasınında taraftarı değiliz" dedi.

ADD Başkanı Keleş, din konusunda MHP'nin hassas olduklarını bildiklerini belirterek, "Türkiye her dine açık bir devlet ama yüzde çoğunluğu müslüman olan bir devlet. Herkesin düşüncesine dini duygularına saygı göstermek durumundayız ve hiç kimsenin ben burada dinimi yaşıyamam, yaşıyamıyorum diyemez" dedi.

Bu sözler üzerine MHP İl Sekreteri Gürcan; "22 Temmuz'da gördük. Cumhuriyet mitinglerinde gördük. Kimler oraya katıldığını gördük . Orada nasıl bağırdıklarını gördük. Eğer onların yaptığı doğru olsa idi bu olur muydu? Cumhuriyet mitingleri neticesi ülkeyi buraya getirdi" dedi.

Emekli Astsubay İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Aydın, Kuvvai Milliye ruhuna ihtiyaç olduğunu belirterek, "Ülke olarak, Balıkesir olarak Ankara'daki mitinge destek verilmesinden yanayız. Rahatsızlığımız şu evet Atatürkü özümsedik. Bizim olmazsa olmazımız, bayrağımız gibi, milletimiz gibi, devletimiz gibi. Ancak Atatürk'ün bütün ilkelerini incelediğimizde milliyetçilikten başlar, laikliğe kadar gider. Biz şu an en sonundayız. Bizim rahatsızlığımız bu. Türkiye Laiktir Laik Kalacak dediğimiz zaman bu bizi haklı çıkarır. Diğer taraftan bunlar hakikaten bu konuda geri gidiyorlar, bunların fikirleri, zikirleri çok farklı dedirtmiyor. Mağdurları oynatıp onlara oy olarak dönüyor. Rahatsızlığımız o. Ortak slogan var ise bilelim" dedi.

MHP İl Başkanı Ahmet Yaraş ise " Bu tehlikeyi kimsenin inkar ettiği yok. Ne bizim camiadan ne genelde. Ama özgürlükten başlıyoruz. Sondan başlandığı zaman insanlar bu kez istemeden bu anlamda antipati duyuyorlar bu söze.  Örneğin son Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlerde olduğu gibi. Yoksa kimsenin Türkiye Laik değildir dediği yok. Ama çıkıp her yerde söylendiği zaman birilerine koz vermiş oluyoruz. Türkiye kutuplara ayrılıyor, bölgelere ayrılıyor. Bunun yapılmamasının gereketiğine inanıyorum" diyerek tepkisini dile getirdi.

Gerilen ortamı toparlamak isteyen ADD yönetimi mitingte toprak satışları ve altın arama izni'nin öne çıkacağını söyleyerek siyasi konularda kısa zaman içerisinde bir çözüme kavuşma ve ortak hareket etmenin imkansızlığını dile getirirdi ve "Ne ABD, ne AB tam bağımsız Türkiye" sloganı ile ortamı yatıştırmayı başardı.

(Haber 7)
 



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,510 µs