Çömez'le Şener arasındaki bağ ne? | " /> Çömez'le Şener arasındaki bağ ne? | "/>

En Sıcak Konular

Çömez'le Şener arasındaki bağ ne?

12 Nisan 2008 11:20 tsi
Çömez'le Şener arasındaki bağ ne? AK Parti'den ihracı ile gündemde olan Turhan Çömez, "Yeni bir parti kuracak mısınız" sorusuna ilginç bir cevap verdi? Kulislerde Çömez ile Abdüllatif Şener'in birliktelikleri konuşuluyor. Siyasette sular ısınıyor...

Manisa'da çeşitli ziyaretlerde bulunan Turhan Çömez, akşam da Kültür Sitesi Lale Salonu'nda Manisalılarla buluştu. "Türkiye Geleceğini Arıyor" konulu konferans öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çömez, "Bürokrasiden, akademiden, sivil toplum kuruluşlarından gelen çok sayıda arkadaşımla birlikte bu çalışmayı yürütüyoruz. Türkiye'nin gerçeklerini Türk milletiyle paylaşma adına çıkılan bu Türkiye yolculuğunda bu akşam da Manisalılarla birlikteyiz" dedi.

AK Parti'den ihracını ciddiye almadığını dile getiren Turhan Çömez, "İhraç kararı çok trajikomik bir durumdur. Çünkü ben AK Parti'nin üyesi değilim ve 22 Temmuz öncesinde de AK Parti'yle yollarımı ayırdığımı tüm Türk kamuoyuyla paylaşmıştım. Kararın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Benim için zaten o kapı çoktan kapanmıştır. Yeni ufuklara bir yolculuk başlamıştır. Bu itibarla kendi yolumu çizmiş biri olarak alınmış bu kararı ciddiye almıyorum ve önemsemiyorum" diye konuştu.

"Yeni bir parti kuracak mısınız" sorusuna Çömez, "Bunu söylemek için çok erken. Ancak Türkiye'nin neye ihtiyacı olduğunu yerinde görüp anladıktan sonra bu karar şekillenecek. Bugün itibariyle biz Türk milletiyle kaynaşma ve omuz omuza, yürek yüreğe yolculuk yapma sevdasındayız. Bizler aradığımız temizlikte, güzellikte, kalitede, donanımda ve yurtseverlikte bir siyasi alan bulamadık. Bu alan önümüzdeki günlerde oluşursa var oluruz ve içinde hizmet ederiz. Ancak bu alan oluşturulmazsa ve Türk milleti bize böyle bir sorumluluk yüklerse, bu millete hizmetkar olmaktan da kaçınmayız" yanıtını verdi.

AK Parti hakkında açılan kapatma davasını da değerlendiren Turhan Çömez, "Derin bir üzüntü duydum. AK Parti'nin kapatılmasını temenni etmem. Dilerim Anayasa Mahkemesi böyle bir karar vermez. Demokrasilerde siyasi partilerin ödüllerini de cezalarını da millet vermelidir. Ve sandıkta vermelidir. Aksi halde olgun bir demokrasiden bahsedemeyiz. Bu toplum, oy verdiği siyasi partileri gerektiğinde sandıkta hesaba çekerek sorgulamalıdır. Eğer sorgulama alanları sandık dışında başka alanlara çekiliyorsa bu demokrasi için bir nakise olur. Ancak buna paralel şunu da ifade etmeliyim ki; sandıktan çıkan hiçbir güç sorumsuz değildir. Bu itibarla demokrasilerde rejimin muhafazası da çok önemlidir. Dünyanın birçok demokrasisi kendi standartlarını da korumakla mükelleftir. Bu bir hukuki süreçtir. Hakkında çok fazla konuşmayı doğru bulmam. Ancak AK Parti'nin kapatılmasından memnun olmayacağımı, bundan derin bir üzüntü duyacağımı ifade etmek istiyorum" dedi.

Abdullatif Şener'le birlikte hareket ettikleri yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu dile getiren Çömez, "Ben AK Parti'yle yollarımı ayıralı çok oldu. Sayın Şener çok saygın bir devlet adamıdır. Önemli bir siyasetçidir. Ama bugün benim yollarımı ayırdığım bu partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'ndadır. Bu itibarla kendisiyle bir siyasi birlikteliğim zaten yoktur. Ancak dostluğumuz, arkadaşlığımız bakidir. Kendisinin Türk siyasetine önemli hizmetler etmiş biri olarak saygın yerini koruduğunu
düşünüyorum ve kendisine başarılar diliyorum" diye konuştu.
Açıklamanın arından konferansa geçildi. Manisa kamuoyunun yakından tanıdığı DP İl Başkanı Rıfat Uygur, Türk Metal Sendikası Başkanı Mehmet Ali Özaltın ve bazı siyasiler ile vatandaşlar salonda hazır bulundu. Katılımcılara Turhan Çömez'in kaleme aldığı "Büyük Türkiye için gelecek arayışı" isimli kitap dağıtıldı.

Organizasyonu gerçekleştiren eski Genç Parti İl Başkanı Kamber Oğur'un yaptığı kısa sunumun ardından kürsüye gelen Turhan Çömez, siyasete hiçbir menfaat gözetmeden atıldığını, 22 Temmuz öncesinde Abdullah Gül'ün kendisine yeniden aday olması için telkinde bulunduğunu anlattı. AK Parti defterini kapattığı için bu teklifi kabul etmediğini ifade eden Çömez, Anadolu'yu dolaşmaya devam edeceğini söyledi.



Bu haber 1,149 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,574 µs