En Sıcak Konular

Alevi köyüne imam!

12 Nisan 2008 10:45 tsi
Cemaati olmayan iki Alevi köyüne iki imam atandı. İmamlar maaşa kavuştu ama cemaat bulamadı...

Tunceli’nin Hozat ilçesi Uzundal ve Yenidoğdu alevi köylerinde bir tek sünni yurttaş bulunmamasına karşın, bu köylere iki imam kadrosu verildi ve iki imam ataması yapıldı. Kadroları köylerde görülen imamlar maaşlarına kavuştu. Ancak, köyde yapacak işleri olmadığı için köylere uğramadılar. İmamlardan biri il müftülüğünde diğeri ise ilçe müftülüğünde geçici görevlendirmeye alındı.

BAŞKA YERE KAYDIRILDILAR
DTP Tunceli milletvekili Şerafettin Halis, bu ilginç atamaları yazılı bir soru önergesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı’na sordu. Başkanlık yanıtında atamalar doğrulandı. Yanıtta; “Tunceli ili Hozat ilçesi Uzundal Köyü Camii imam-hatip kadrosuna Akif Buşkun’un, aynı ilçe Yenidoğdu Köyü Camii imam-hatip kadrosuna da rahim Toprak’ın ataması yapılmış, ilgililer görevlerine başlamışlardır. Ancak mahallinde görülen ihtiyaç üzerine imam-hatip Akif Buşkun Valilik oluru ile il müftülüğünde, rahmi toprak ise kaymakamlık oluru ile Hozat ilçe müftülüğünde geçici olarak görevlendirilmiştir” denildi.

PARALAR BÜTÇEDEN
Başkanlık yanıtında bu imamların maaşları ve tüm özlük haklarının başka yerde görevlendirilmeleri halinde dahi, atandıkları ve kadrolarının bulunduğu il ve ilçe müftülüklerince, yani Diyanet bütçesinden ödendiği de belirtildi.

MEZHEP-MEŞREP AYRIMI YOK
Halis’in soru önergesi ile cami cemaatlerinin mezheplerine ilişkin istatistiksel bilgi isteğine ise şu yanıt verildi:

“Yasa ve kanunların öngördüğü çerçevede ve laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek, “toplumu din konusunda aydınlatma” görevini yerine getiren Diyanet İşleri Başkanlığı, hizmetlerini vatandaşlık esasına göre yürütmekte, vatandaşlar arasında da mezhep, meşrep vb. herhangi bir ayırım yapmamaktadır. Kadro imkanları ölçüsünde mahallinden gelen kadro taleplerini karşılamaya çalışan Başkanlığımızda, ne personelin ne de camii cemaatlerinin mezhebi, meşrebi vb. hususlarda istatistiki bir bilgi bulunmamaktadır.

İnternethaber



Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,832 µs