Öldürmek için ateş ettim! | " /> Öldürmek için ateş ettim! | "/>

En Sıcak Konular

Provokatör: Öldürmek için ateş ettim!

12 Nisan 2008 09:14 tsi
Provokatör: Öldürmek için  ateş ettim! Akdeniz Üniversitesi'nde öğrencilerin üzerine yaylım ateşi yapan Ömer Ulusoy ilk ifadesinde polisleri bile şaşırtan şeyler söyledi.

Akdeniz Üniversitesi'nde tabancayla ateş açan Ömer Ulusoy, kalabalıktan korktuğu için silahını çektiğini, amacının "öldürmek" olduğunu söyledi.

Akdeniz Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan olaylarda topluluğun üzerine  ateş açan ve önceki gün yakalanan Ömer Ulusoy, ilk ifadesinde silahını karşıt görüşlü öğrencileri öldürmek amacıyla ateşlediğini söyledi.

Ulusoy, 5 gün boyunca sazlıklarda ve açık arazide yatarak izini kaybettirdiğini anlattı. Ulusoy, Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgusunda, polisin sorularını sakin bir biçimde yanıtladı.

Kendisini MHP'li ve ülkücü olarak nitelendirdiği öğrenilen Ömer Ulusoy, “MHP'ye gidip geliyordum, orada yatıp kalkıyordum” diye konuştu. Ulusoy, olay günü MHP İl Başkanlığı yakınlarındayken, kendisine üniversite kampusunda bir grup ülkücü öğrencinin, karşıt görüşlü öğrencilerin çoğunlukta olduğu grupla karşı karşıya kaldığı bilgisinin ulaştığını söyledi.
Ülkücülerden oluşan kalabalık bir grubun üniversiteye gittiğini gördüğünü söyleyen Ulusoy, kendisinin de bu gruba katılarak üniversite kampusuna yöneldiğini belirtti.

Ulusoy, kampusa ana kapıdan, 25-30 kişilik bir grupla girdiklerini ve kendilerine herhangi bir şey sorulmadığını anlattı. Ulusoy, karşı grubun kendilerinden daha kalabalık olması nedeniyle, yanında taşıdığı silahı ateşlediğini söyledi.

Kalabalıktan korktuk
Olay sırasında kullandığı ruhsatsız silahın, uzun süredir kendisinde olduğunu kaydeden Ulusoy'un, “Karşı grubun kalabalığından korktuk. Silahı kullandım. Öldürmek için ateş ettim. Pişman değilim” dediği öğrenildi.
Ulusoy, olaydan sonra, kampustan çıkarak Kemer Yolu üzerindeki Boğa Çayı mevkiindeki sazlıkların arasına saklandığını ve burada iki gün kaldığını, ardından yakın bölgedeki bir tepeye yerleşerek üç gün de bu bölgede açık arazide barındığını anlattı.

Soruşturma derinleştirildi
Ulusoy, “Bakkala inip kek aldım yedim. Permatik alıp ilk gün sakallarımı kestim” dedi. Ulusoy'un, bir dönem köpek yetiştirip sattığı, bu yolla gelir temin ettiği belirtildi.

Ulusoy'un açıklamalarından tatmin olmayan Antalya polisi, olayla ilgili soruşturmasını derinleştirdi. Polis, Ulusoy'un kampusa girmesini sağlayan ve gerekirse silah kullanabileceği talimatı veren bir kişinin olabileceği kuşkusu nedeniyle zanlıya yer gösterme işlemi yapacak.

Ulusoy'un kampusa yakın öğrencilerin evinde barındığı yönündeki iddiayı da araştıran polis, çalışmalarını zanlının temas ettiği kişiler üzerinde yoğunlaştırdı.

2 öğrenci gözaltına alındı
Akdeniz Üniversitesi'ndeki olaylarla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında yurttaki kavgaya karıştıkları görüntü kayıtlarıyla belirlenen öğrenciler Ü.Ç. ile H.A. savcılığının talimatıyla gözaltına alındı.

'Kız meselesi değil'
Akdeniz Üniversitesi'nde 6 Nisan Pazar günü karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan olaylar öncesi “kız arkadaşının terör örgütü sempatizanı genç tarafından taciz edildiği” ileri sürülen Tahir Deniz Uysal, evli olduğunu belirterek, “Olaylar gösterildiği gibi kız meselesi değildir” dedi.
Uysal, 4 Nisan Cuma günü bir grup öğrencinin, yanlarında öğrenci olmayan bazı kişilerle yurdu bastıklarını iddia ederek şunları öne sürdü:
“Cuma günü saat 22.30 sıralarında karşı grup yurdu bastığı zaman (Hepiniz öleceksiniz) diye saldırdılar. A.B., bana ve eşime vurdu. Bütün olaylar bundan kaynaklanıyor. O gece zafer işareti yaptılar, terör örgütü elebaşı lehinde slogan attılar. Fatih Karakolu'na şikâyette bulunduk ve memleketimize döndük.”

 



Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,575 µs