En Sıcak Konular

Kayıp İtalyan sanatçı bulundu! Ama...

12 Nisan 2008 09:33 tsi
Geçen ay gelinlikle dünya turuna çıkan ve Türkiye’de kaybolan İtalyan Sanatçı Pippa Bacca’nın cesedi Gebze”nin Tavşanlı Köyü Sarıbayır mevkiinde bulundu.

            
Bacca’nın cesedinin çıplak ve toprağa gömülü olarak bulunduğu bildirildi. Bacca, sanatçı arkadaşı Silvia Moro ile birlikte 8 Mart 2007’de Milano’dan yola çıkmıştı.

Bacca, sanatçı arkadaşı Silvia Moro ile birlikte gelinlik giyerek 8 Mart 2007'de Milano'dan yola çıkmıştı. İki sanatçı, Balkan ülkeleri ve Türkiye üzerinden kara yoluyla otostop yaparak, Tel Aviv'e ulaşmayı hedefliyordu.

19 Mart'ta İstanbul'da birbirlerinden ayrılan iki sanatçı, farklı güzergahları izlemelerinin ardından Beyrut'ta yeniden buluşmayı planlamıştı.

Ancak Bacca'dan, 31 Mart'ta İtalya'daki arkadaşına SMS atmasının ardından bir daha haber alınamamıştı. Sanatçının en son Gebze'de görüldüğü ve kredi kartıyla son harcamayı 31 Mart'ta öğle saatlerinde Gebze'de yaptığı belirtilmişti.

İtalyan sanatçı 33 yaşındaki Pippa Bacca'nın cesedi, köy yakınlarındaki bölgedeki arazide gömülü olduğu ihbarı üzerine aranarak bulundu ve bulunduğu yerden çıkartılarak Gebze Devlet Hastanesi'nin morguna götürüldü.

CEP TELEFONU YAKALATTI

Pippa Bacca ismiyle tanınan 33 yaşındaki İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino'nun di Marineo'nun katil zanlısı M.K'nın, sanatçının cep telefonu sayesinde yakalandığı öğrenildi.

İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Stefano Canzio, İtalyan haber ajansı ANSA'ya yaptığı açıklamada, M.K'nın cinayeti itiraf etmesi nedeniyle tutuklandığını söyledi.

Canzio'nun verdiği bilgiye göre, M.K'nın Türk emniyet birimleri tarafından yakalanmasında Bacca'ya ait cep telefonu cihazı kilit rol oynadı. M.K'nın cinayeti işledikten ve Bacca'ya ait kimlikleri yakmasının ardından sanatçının cep telefonuna kendi SIM kartını takarak kullanmaya başladığını belirten Canzio, Türk polisinin de cep telefonu cihazını takip ederek, zanlının yerini kolayca saptayarak yakaladığını anlattı. Gebze Devlet Hastanesine kaldırılan cesedin, Giovanni Chiari ile kızkardeşi Antonietta Pasqualino di Marineo tarafından Pippa Bacca olarak teşhis edildiğini kaydeden Canzio, adli tıp uzmanlarının otopsi çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

 



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,191 µs