'baba' sohbeti | " /> 'baba' sohbeti | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon savcısıyla 'baba' sohbeti

12 Nisan 2008 09:15 tsi
Ergenekon savcısıyla 'baba' sohbeti    
Alaattin Çakıcı dün Ergenekon Savcısı'nın karşısındaydı. Sorgulanan yeraltı dünyasının en şöhretli ve 'derin' isimlerinden Alaaddin Çakıcı, sorgulayan ise derin devletin karanlık dehlizlerine yakından tanıklık eden Ergenekon savcısı olunca neler konuşu

Yeraltı dünyasının ünlü ismi Alaattin Çakıcı, Ergenekon kapsamında 11.5 saat sorgulandı. Çakıcı'nın sorgusunun ilk bölümünün avukatsız ve 'sohbet havasında' geçtiği öğrenildi..

Ergenekon örgütüne yönelik yapılan soruşturma kapsamında yeraltı dünyasının önemli isimleri bir bir sorgulanıyor. Operasyon kapsamında tutuklanan emekli tuğgeneral Veli Küçük'te ele geçen Ergenekon yapılanmasına ait belgeler arasında mafyanın kontrolü için Ulusal Mafya Birliği kurulmasına yönelik bilgilerin yer alması üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı soruşturmasını bu yöne kaydırdı.
 
Bu nedenle Ergenekon sorgusuna alınan son kişi ise Alaattin Çakıcı oldu. Kandıra F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Çakıcı, dün saat 09.40'ta Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Çakıcı adliyeye getirildiği sırada kardeşi Gencay Çakıcı da geldi.

ÇETECİLER SIRADA

Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın tarafından saat 09.50'de Çakıcı'nın ifadesinin alınmasına başlandı. Öğlen verilen kısa yemek arasından sonra devam eden sorgu akşam saat 21.20'de sona erdi. Çakıcı'nın sorgusuna avukatları alınmadı. Yeraltı dünyasının ünlü isimlerinin sorguları önce avukatsız, ardından da avukatlarının eşliğinde yapıldı. Daha önce Sedat Peker, Hadi Özcan, Yaşar Öz, Semih Tufan Gülaltay ve Durmuş Anucin'in sorgulamaları da aynı şekilde gerçekleşmişti. Çakıcı'nın 3 savcı tarafından yapılan avukatsız sorgusu akşam saatlerinde de devam etti.
 
Ergenekon örgütünün yeraltı dünyası ile olan bağlantılarını araştıran Cumhuriyet Savcılığı Sedat Peker, Susurluk hükümlüsü Yaşar Öz, Türk İntikam Tugayı (TİT)'nın kurucularından olduğu iddia edilen Semih Tufan Gülaltay ve çeteden tutuklu Mehmet Hadi Özcan'ın ifadelerini almıştı. Soruşturma kapsamında Veli Küçük ile gözaltına alınan Drej Ali lakaplı Ali Yasak savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Sami Hoştan ise Ergenekon örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanarak cezaevine konmuştu.
 
AVUKATI: TANIK OLARAK DİNLENDİ

Alaattin Çakıcı'nın avukatı Mustafa Gül, müvekkilinin "tanık" olarak dinlendiğini söyledi. Savcı Zekeriya Öz'ün, Çakıcı'ya, Ergenekon ile bir "ilgisi ve bilgisi" olup olmadığını sorduğunu ifade eden avukat Gül, Çakıcı'nın da "İlgim ve malumatım yok" dediğini kaydetti. Gül şöyle konuştu: "Çakıcı 'Olaylar başladığı sırada yurtdışındaydım. Hiç birisiyle bir irtibatım olmadı' dedi."



Bu haber 827 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,465 µs