En Sıcak Konular

Ronaldinho İtalya'da siyasete malzeme oldu

11 Nisan 2008 23:37 tsi
İtalya’daki genel seçim kampanyası dönemi sona erdi. Son günde İtalyan kamuoyu önünde ilginç bir tartışma vardı.

Seçmenlerin pazar günü sandık başına gidecekleri İtalya’da genel seçim kampanyasının sona ermesinden önce merkez sağ ile merkez sol arasında ''Totti'' tartışması yaşandı.

Tartışma, Özgürlükçü Parti lideri Silvio Berlusconi’nin dün Totti hakkında söylediği bir cümleyle başladı. Roma’daki miting sırasında Berlusconi, merkez solun Roma Belediye Başkanı adayı Francesco Rutelli’yi destekleyen afişlerde Totti’nin imzasının da yer aldığının hatırlatması üzerine, ''İnsan aklı yerinde değilse yerinde değildir'' dedi.

Berlusconi’nin bu sözü, merkez soldaki liderler tarafından merkez sağın kendileri dışındaki kesimlere karşı hoşgörüsüzlük olarak değerlendirildi.

Berlusconi ise bugün bir İtalyan radyosuna verdiği demeçte, Totti konusundaki sözlerine açıklık getirdi. Tüm ulusa mal olmuş futbolcuların siyaset kampanyalarına alet olmasını yanlış bulduğunu ifade eden Berlusconi, ''Futbol şampiyonları herkesin güven ve sevgisini kazanmaya özen göstermelidirler'' dedi.

Silvio Berlusconi, Totti’ye yönelik konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Ben, Totti’ye bir öpücük gönderiyor ve İnter'i yakalama mücadelelerinde başarılar diliyorum. Şampiyonlar Ligi'nden elendikleri için üzgünüm. Ben, Roma’yı destekliyordum, bunu maç öncesinde de söylemiştim. Bu kürsü, Totti polemiğine girme mekanı değil. Totti iyi bir insan, büyük bir şampiyon. Kaldı ki karısı da Mediaset’te çalışıyor.''

Berlusconi, kendi takımı AC Milan’daki pek çok futbolcuyu seçim kampanyasında kullanma gibi bir yola başvurmadığını da anımsatarak, merkez solu Totti’yi kullanmaya kalkışmış olmakla suçladı.

VELTRONİ: ''BERLUSCONİ HEP NEFRET MESAJI VERİYOR''

Merkez soldaki Demokrat Parti'nin Genel Başkanı Walter Veltroni ise bu konudaki gelişmeleri, Berlusconi'nin kendisi gibi düşünmeyenlerden nefret ettiğinin göstergesi olduğunu öne sürerek, şöyle konuştu:

''Berlusconi hep nefret mesajı veriyor. Buna tahammül edebilmek olanaksız. Totti konusunda söylediği söz, ülkenin yarısını budala yerine koymakla eşanlamlıdır. Dünyanın hiç bir ülkesinde, bir politikacının kendisinden farklı düşünüyor diye bir futbolcuya hakaret etmesine izin verilmez.''

Veltroni, Berlusconi’nin AC Milan’ı politikaya alet etmediği biçimindeki iddiasına da karşı çıkarak, ''Daha dün, seçim kürsüsünde, (AC Milan’ın) Ronaldinho’yu satın alacağını anlatıyordu. Oysa, Ronaldinho’nun transferi seçim kampanyasına dahil edilebilecek bir konu değildir. Yoksa ben mi yanılıyorum?'' diye konuştu.

haber7

 




Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,758 µs