''maskot''a dönüştü! | " /> ''maskot''a dönüştü! | "/>

En Sıcak Konular

İşgalci Bush ''maskot''a dönüştü!

11 Nisan 2008 21:20 tsi
İşgalci Bush ''maskot''a dönüştü! ABD Başkanı George W. Bush, kendi milletinin elinde bir “maskot”a dönüştü. Bush’un tipi taklit edilerek yapılan oyuncaklar ABD’de yok satıyor.

Görünen o ki ABD Başkanı George Bush önümüzdeki ocak ayında Beyaz Saray’dan ayrılmadan önce karşıtlarının hazırladığı farklı biçimlerdeki intikam objelerini izlemek zorunda kalacak. İkinci başkanlık dönemi sona ermeden ve Beyaz Saray’ı terk etmeden önce Bush çok satan bir oyuncağa dönüştü.Amerikan Başkanının bu küçük oyuncağı “o canını acıttı,sen de onunkini acıt” sözleriyle müşterileri kandırmaya devam ediyor. Bu son zamanlarda Beyaz Saray’a yakın marketlerin raflarını dolduran ve Bush’la dalga geçen oyuncak ve objelerden sadece çok küçük bir parça.

Aptal vurgusu

Oyuncakların yanında üzerinde Bush’un gülen bir resmi olan ve “her dakikada bir aptal doğuyormuş, ancak bu aptal dünyayı yönetmek zorunda mı?” cümlesinin olduğu pastalar da bu aralar çok yaygın.Müşterilerin ilgisini çeken pastalardan biri de üzerinde “Beyaz Saray’dan bu sevimsiz adamı uzaklaştırın” cümlesinin olduğu pastadır.

Bugünkü gazetelerde yer alan haberlere göre Washington’da bir market tezgahtarı “müşteriler hergün gelip bu pastadan istiyorlar” diyor.Pasta bittiğinde tezgahtar müşterilere alternatif olarak Bush’un son gününü gösteren 20 Ocak 2009 yazılı dijital saat öneriyor.Tezgahtar “ Bush’un koltuğunu bırakacağı tarihin yaklaşmasıyla bu tarz ürünlere olan ilgi her geçen gün artıyor” diyor.

Stres topu Bush!

Başka bir market ise gerginlik ve stresi azaltmak amacıyla ürettiği avuç içine sığabilen elle bastırılabilen ya da istenildiğinde duvara fırlatılabilen kauçuktan yapma küçük bir oyuncağı satışa sunuyor. “Bush’u sıkın” sloganı taşıyan bu oyuncağın fikir babası ve mucidi olan David Shaw “Dünyadaki gerginliklerin müsebbibi Bush olduğuna göre biz de Bush’a bir çeşit baskı uygulamalıyız” diyor. Shaw “2004’te oyuncağı ilk defa bir fuarda sergilediğimiz de utanarak onu pek te görünmeyen bir yere koymuştuk,ancak fuar sonunda oyuncağın büyük ilgi görmesine çok şaşırdık” diyor.
Shaw “alaycı” ürünler imal eden şirketinin imalatının % 20’sini, Amerikan Başkanı Bush’tan esinlenerek üretilen ürünlerin oluşturduğunu söylüyor.

Bu tarz ürünlere olan ilginin fazla olmasına şaşırmayan Shaw bunun nedenini “insanların Bush’un tutumundan,Irak savaşından ve ülkedeki ekonomik durumdan yana yaşadığı hayal kırıklığına” bağlıyor.

Tuvalet kağıdında o var!

ABD’de üretilen tuvalet kağıdı, Bush’un Beyaz Saray’dan ayrılacağı tarihi gösteren geri sayım takvimi,Bush’un koltuğu bırakacağı günde kutlamalar düzenlemeye çağıran ve Bush yönetimini eleştiren tişörtler gibi bir çok ürünün ortak özelliği Bush’tan esinlenerek üretildiğidir. Bu tür ürünlerin tasarımıyla ilgilenen Shaw “2003’te Bush’la ilgili bu ürünlere başladığımızda bir çok iş yeri bunları satmaya cesaret edemedi,bugün ise devasa marketler bile bizim sürekli müşterilerimiz arasında girmiş durumda”

Şirketler son olarak Amerikan seçimlerinde Demokrat Parti adaylığı için yarışan Hillary Clinton’la rakibi Barack Obama’yı ürünlerinde kullanmaya başladı. Ancak burada Shaw başka bir konuya dikkat çekiyor: “İster Clinton ister Obama kazansın biz tasarımcılar Bush’tan daha iyisini bulamayız”

timeturk



Bu haber 441 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,644 µs