En Sıcak Konular

Haluk Levent'e müzikli işkence!

11 Nisan 2008 20:13 tsi
Haluk Levent'e müzik odasında işkence yapıp, haraca bağlamışlar. Çetenin işkence sebebiyse bakın ne?

Avukatlık bürosu mafya üssü çıktı. Gözaltına alınan 23 zanlı ile görüştüğü saptanan 1 emniyet müdürü savcıya ifade verdi. Suç örgütünün Haluk Levent'e faizle para verip geri alamadıkları için işkence yaptıkları belirlendi

Alınan bilgiye göre, İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, ''cürüm işlemek amacıyla suç örgütü kurduğu'' iddiasıyla 2005 yılında tutuklanan C.Ç'nin, bir süre önce cezaevinden tahliye olduğunu ve yeni bir organize suç örgütü yapılanması içine girdiğini öğrendi.

C.Ç. ile elemanlarını teknik takibe alan ve istihbarat çalışması yapan organize polisi, çete üyesi olduğu ileri sürülen kişileri yakalamak için operasyona başladı.

İzmir, İstanbul, Ankara, Balıkesir ve Aydın'da belirlenen 35 adrese operasyon düzenleyen İzmir polisi, 23 kişiyi yakaladı. Gözaltına alınanlardan 5 kişi, ifadeleri alındıktan sonra soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

HALUK LEVENT'E İŞKENCE YAPMIŞLAR

Organize suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen C.Ç'nin askeri okuldan atıldığı, kendisini asker olarak tanıtıp şebeke elemanlarıyla birlikte bazı banka yetkilileriyle iş birliği yaparak hayali firmalar adına yaklaşık 2 milyon YTL kredi çekip geri ödemedikleri, kredi çekmek isteyen ve kredi şartlarını yerine getirmeyen kişilere usulsüz kredi sağlanmasına aracı olarak komisyon aldıkları, insan ticareti yaptıklarının belirlendiği bildirildi.

Tefecilik yaptıkları iddia edilen zanlıların, Haluk Levent'e faizle para verdikleri, ancak sanatçının borçlarını ödemekle zorlanınca Levent'i zorla getirdikleri işkence odasında baskı yaparak haraç aldıkları öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında 2 banka görevlisinin de bulunduğu belirtildi.

Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Kara için gözaltı işleminin yapılmadığı, ancak şüpheli sıfatıyla ifadesinin soruşturmayı yürüten savcı tarafından alınacağı kaydedildi.

RADYO İSTASYONU SATIN ALMIŞLAR

Zanlıların elde ettikleri haksız kazançlar sayesinde bir şirketi ve İzmir'de yerel yayın yapan bir radyoyu satın aldıkları, radyonun bulunduğu binanın bir katına ''Hukuk Bürosu'' levhası astıkları ve bu katta yasa dışı faaliyetlerle ilgili belgeleri sakladıkları, bir süre önce İzmir Barosu'nun suç duyurusunda bulunduğu ve çete üyelerinin kullandığı Hukuk Bürosu''nun sahte olduğunu belirterek, kapatılmasını istediği iddia edildi. İşkenceleri bu müzik odasında yaptıkları belirlendi.

Zanlıların gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği, 1 pompalı tüfek, 108 mermi, 4 ruhsatlı tabanca, 1 dürbün, sahte olduğu belirlenen 300 dolar, banka kredisi çekilmesinde kullanılan çok sayıda evrak, kaşe ve belge ele geçirildi.

Şebeke elemanlarının işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

internethaber



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,329 µs