Göbeğini kaşımayanı da ayırmadık! | " /> Göbeğini kaşımayanı da ayırmadık! | "/>

En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan: Göbeğini kaşımayanı da ayırmadık!

11 Nisan 2008 18:40 tsi
Başbakan Erdoğan: Göbeğini kaşımayanı da ayırmadık! Bugün Bağcılar'da 41 tesisin toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerin tartışması 'Köylü-şehirli' polemiklerine göndermede bulundu. Başbakan Erdoğan'ın cevabı:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu ülkenin evlatlarını şehirli-kenar mahalleli veya göbeğini kaşıyanlar-kaşımayanlar diye ayıranlar olabilir. Fakat biz milletimizin hiçbir ferdini ayırmadık, ayırmayacağız'' dedi.

Bağcılar Olimpik Spor Salonundaki 41 tesisin toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında öğrencilerin sıralarına zengin-fakir ayırımı yapmadan kitapları koyduklarını söyledi. Erdoğan, ''Biz bunu, 'oğluma kitap alamıyorum' diyenler üzülmesin diye yapıyoruz'' şeklinde konuştu.

Şu anda Türkiye'de bilişim teknolojisi sınıfı olmayan ilk ve ortaöğretim okulu kalmadığını, hızlı internet teknolojisini okulların yüzde 95'ine yaygınlaştırdıklarını vurgulayan Erdoğan, ''Bundan önce Türkiye'nin okullarında böyle bir şey var mıydı? Bizim iktidarımızda bunlar oldu. Lafla medeni olunmaz, lafla çağdaş olunmaz. Medeni olmak, çağdaş olmak icraat gerektiriyor'' diye konuştu.

Erdoğan, Ağrı'nın Patnos'undan, Muş'un Malazgirt'ine, Edirne'ye, Sinop'a, Hatay'a, ayırt etmeden her yere gittiklerini ifade ederek, ''Çünkü bizde etnik milliyetçilik yok. Bu ülkedeki 70 milyon hangi etnik kimliğe sahip olursa olsun bizim kardeşimizdir, canımız, ciğerimizdir'' dedi.

Türkiye'nin batısını ihya edip, doğusunu terk etmek veya Karadeniz'i, Orta Anadolu'yu ihmal edip, Güney Doğu Anadolu'yu bir tarafa koymak gibi bir anlayışla değil, 780 bin kilometre kareyi aynı anlayışla imar ettiklerini belirten Erdoğan, sadece Doğu ve Güney Doğu Anadolu'ya son 5 yılda yapılan yatırım miktarının 8.5 katrilyon lira olduğunu kaydetti.

Erdoğan, bu yatırımların otoyol ve bölünmüş yollardan okullar ve hastanelere, adalet saraylarından emniyet binalarına kadar geniş bir alanı kapsadığını ve sadece Doğu ve Güney Doğu Anadolu'ya 46 bin konut yaptıklarını anlattı.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Onlar, buraların semtine bile uğramıyorlardı. Böyle bir şey yoktu. Onlar Sivas'tan öteye gidemezler. Onun için bu yıl 81 vilayetin 80'inden milletvekili çıkaran AK Parti oldu. Niye onlar çıkaramadı? Biz milletimizi seviyoruz, güveniyoruz. Milletimiz de bizi seviyor ve güveniyor. Ben bunu gördüm. Bakın diğer liderlere, inanın Sivas'ın ötesinden ya 1 ya 2 ile gitmişlerdir. Biz 81 ilin 81'ine de gittik.''

Kendisinin bir ile en az 2 kere gittiğini, bunun yanı sıra başbakan yardımcıları ve bakanların defalarca gittiklerini anlatan Erdoğan, Türkiye'nin her tarafını ihya edeceklerini ve onun özlemi içinde olduklarını söyledi.

GÜNEY DOĞU ANADOLU PROJESİ

Güney Doğu Anadolu projesiyle yeni bir girişim başlattıklarını ve hedeflerinin 12-12.5 milyar dolar yatırım yapmak olduğunu belirten Erdoğan, başta Silvan ve Cizre barajları olmak üzere bütün sulama kanalları, kalan otoyollar ve bölünmüş yollar, yağmurlama, damlama sistemleri ve mayınlı bölgelerin tamamlanıp imar edileceğini söyledi.

Erdoğan, böylece hem istihdam meydana geleceğini hem de bölgedeki çatlayan toprakların verimli alanlar haline getirileceğini kaydetti.

Alım gücünün geçmişe göre arttığını, asgari ücretin nereden nereye geldiğinin görüldüğünü belirten Erdoğan, ''Ben, bunlar yeterlidir demiyorum ama milletimizi geçmişte olduğu gibi hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeyeceğiz'' dedi.

Adımlar atıldıkça, Türkiye'nin değişme yolunda çok daha iyi noktalara geleceğini, 6 yıl öncesine göre çok daha farklı noktalarda bulunan Türkiye'nin 5-10 yıl sonra daha da gelişeceğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin ekonomisinin sağlam, sağlıklı, güçlü ve dayanıklı bir yapıya kavuşturulduğunu kaydetti.

Erdoğan, küresel şartların son derece elverişsiz olmasına ve sık sık dalgalanmalar yaşanmasına rağmen Türkiye'nin en hafif zayiatlarla bu badireleri atlattığını ifade ederek, ''Türkiye'yi ne zaman vuracak, nasıl vuracak diye hep korkuluyor değil mi? Hamd olsun henüz bize uğramadı. Niye? Çünkü yere sağlam basıyoruz'' şeklinde konuştu.

'PARA BURADA, KASADA...''

Kendilerinden önceki iktidarın 23.5 milyar dolar IMF borcu bıraktığını, ancak şimdi bu borcun 6.9 milyar dolara indiğini anlatan Erdoğan, ''İnsaf sahibi olanlara soruyorum. Zaman zaman soruyorlar; 'Bu özelleştirmeler nereye gidiyor?'. İşte buralara gidiyor, bu yatırımlara gidiyor'' dedi.

Göreve geldiklerinde Merkez Bankasının kasasında 26.5 milyar dolar bulunduğunu, şimdi ise bu rakamın 72 milyar dolar olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Özelleştiriyorsunuz, özelleştiriyorsunuz ne oluyor paralar? Para burada. Kasada, kasada. Merkez Bankası güçlü olmasaydı, seni de tepetaklak götürürlerdi. Krizlerde Merkez Bankasının ayakta duracak mecali yoktu, onun için o haldeydi'' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin içinde bulunduğu istikrarın çok önemli ve paha biçilemez bir değer olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bu istikrardan vazgeçmeyeceğiz. İstikrarı gölgelemek isteyenler, zedelemek isteyenler tarihe bunun hesabını veremezler, veremeyeceklerdir. Güven ve istikrar herkes için ortak bir değerdir, ortak bir kazanımdır. Türkiye'de olup, Türkiye'de yaşayıp, Türkiye'nin ve ekonominin nereden nereye gittiğini bilmeyenler olabilir. Çarşı ve pazarla, sokaklarla, üretimle, istihdamla hiç ilgisi olmayanlar olabilir. Yoksulla, yoksullukla, işsizle, işsizlikle hiç irtibatı olmayanlar olabilir. Bu ülkenin evlatlarını şehirli-kenar mahalleli veya göbeğini kaşıyanlar-kaşımayanlar diye ayıranlar olabilir. Fakat biz milletimizin hiçbir ferdini ayırmadık, ayırmayacağız. Onun için biz etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçiliğe karşıyız.''

Türkiye nüfusunun yüzde 99'unun Müslüman olduğunu, yüzde 1'inin de Hıristiyan, Musevi gibi farklı dinlere mensup bulunduğunu ifade eden Erdoğan, kendilerinin inançların yaşanmasının güvencesi olduğunu vurguladı. Başbakan Erdoğan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletinin gereğinin de bu olduğunu kaydetti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye'yi kendi dar çevrelerinden, kendi gözlükleri ve kendi parametreleriyle izleyenler olabilir. Ama bu steril çevrelerin görmedikleri, göremedikleri bir şey var. Türkiye'nin bugün geldiği nokta, sadece rakamlarla izah edilecek bir nokta değildir. İstikrar, güven çok önemli, demokrasi son derece önemli. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak çok önemli. Dünyaya açılmak, dünyayı takip etmek, rekabette ayakta kalabilmek çok önemli.''

Demokrasi tam işlemeden, Türkiye'nin güçlü bir ekonomi olamayacağını ifade eden Erdoğan, ''Bizim önceliğimiz ekonomide istikrardır. Biz reformlarımıza devam edeceğiz. Durmak yok, yola devam. Başarılarımıza yenilerini ekleyeceğiz'' şeklinde konuştu.

Bağcılar ilçesinin 1992 yılında belediye olduğunu, o zamanlar Bağcılar'ın adeta Bakırköy'ün bir mahallesi durumunda, çamurdan geçilemeyecek halde olduğunu hatırlatan Erdoğan, Bağcılar'ın artık adeta bir şehir haline getirildiğini söyledi.

''ASIL BAŞARI SİZİN''

Erdoğan, başarılı çalışmalarından dolayı dönemin Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık ve şu andaki Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı'ya teşekkür ederek, ''Burada asıl başarı sizin, vatandaşlarımın. AK Parti'nin iktidarı Ahmet'in, Mehmet'in iktidarı değil, sizin iktidarınızdır. Biz efendi değiliz, siz efendisiniz. Millete efendilik olmaz, hizmetkarlık olur'' diye konuştu.

Erdoğan, başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, ilçe belediyelerinin başarılı çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, ''Önümüzde Mart 2009 yerel seçimleri var ve bu yerel seçimlerde de inanıyorum ki 'durmak yok, yola devam' diyeceğiz. Yerelde de çok çalışacağız, genelde de çok çalışacağız. Şöyle olmuş, böyle olmuş hiç kafanızı takmayın, işimize bakalım biz. Herkes kendi işini yapacak'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ile birlikte, 41 tesisin toplu açılışını canlı bağlantıyla yaptı.

Açılışı yapılan yerler arasında; kapalı yüzme havuzu tesisleri, halk sarayı, cadde, okul, sağlık ocağı, spor tesisleri, parklar, konferans salonları, bilgi evi ve polis merkezi bulunuyor.

haber7



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,742 µs