En Sıcak Konular

Bahçeli'den teşkilata sert uyarı!

11 Nisan 2008 14:32 tsi
Provakatör Ö. Ulusoy'un MHP teşkilatında görüntülenmesi Bahçeli'yi çileden çıkardı. Bahçeli sert dille uyardı. Kriterlerini böyle açıkladı...


Dün gece yakalanan ili silahlı provakatör Ömer Ulusoy'un MHP Antalya İl Başkanı'nın arkasında fotoğraflarının çıkması teşkilatın görevden alınmasına sebep olmuştu. Ancak Genel Merkez bu kadarla yetineceğe benzemiyor. Bahçeli bundan sonra partiye herkesin üye olamayacağını, üye yapılırken seçici olunacağını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin il ve ilçe yöneticilerine gönderdiği genelgede, tahriklere kapılmayın  dedi ve parti teşkilatından şu hususlara dikkat etmelerini istedi:

TOPLANTILARA KATILANLARA DİKKAT

Parti binalarına, toplantılarına, törenlerine davet edilenler ile katılanların milliyetçi-ülkücü hassasiyetin ve ahlâkın oluşturduğu değer yargıları çerçevesinde hareket etmelerine ve bu özellikleri taşıyor olmalarına dikkat edilecektir.

ÜYE KAYDI YAPILIRKEN SEÇİCİ OLUNACAK

Partimize üye kaydı yapılırken hassas ve seçici olunacak, kamunun kabul gösteremeyeceği ahlak, tutum ve davranış içinde bulundukları gözlenenler siyasi hareketimizden uzak tutulacaktır.

BİNALARA GİRENLERE KARŞI UYANIK OLUNACAK

Parti binalarımıza ve milliyetçi-ülkücü camianın bulunduğu veya müdavim olduğu siyasi ortam ve mekânlara giren-çıkan şahıslar hakkında uyanık olunacaktır.

SLOGANLARA DİKKAT

Önümüzdeki dönemin hassasiyeti de dikkate alınarak, açık ve kapalı toplantı ortamlarında yapılması muhtemel kışkırtmalara karşı özel hassasiyet gösterilecek; yayın, ilan, afiş, pankart ve sloganlarda partimizin tüzük ve programında yer almayan, izin verilmemiş ifadeler, açıklamalar ve sloganlar kullanılmayacaktır.

KIŞKIRTMALARA BİREYSEL MÜDAHALE OLMAYACAK

İzlediği uzlaştırıcı ve yapıcı siyaset ile milletimizin gönlünde yükselen partimizi gözden düşürmeye, milliyetçilere yönelik korku ve kaygılar uyandırmaya dönük girişimler ve kışkırtmalar takip edilecek, bireysel müdahalelere fırsat vermeden, partimizin izlediği vakur çizgi korunacaktır.

ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ TUZAKTAN KORUNACAK

Son zamanlarda üniversitelerde ve üniversite öğrencilerinin barındığı yurt binalarında tırmandırılmak istenen kışkırtma ve saldırılara karşı dikkat edilecek, yörede bulunan üniversite gençliği bilinçlendirilerek, tuzaklardan uzak durmaları sağlanacaktır.

MEDYA İLE SEVİYELİ İLİŞKİ

Yaşanan gelişmeleri Türk milliyetçilerinin aleyhine karalamalarla çarptırmak için fırsat kollayan medya ve mensupları ile seviyeli ve ölçülü ilişkiler kurulacak, gereksiz beyanatlar, görüntüler ile maksada uygun olmayan görüşmelerden kaçınılacaktır.

KANUN DIŞI GRUPLARDAN UZAK DURULACAK

Türk milliyetçilerini olaylara çekemeyen karanlık güçlerin, heyecanlarını istismar edecekleri başka odakları bulmuş olabilecekleri adliyelere intikal eden operasyonlarla ortaya çıkmıştır. Türk milliyetçilerinin tarihi değer ve sembollerini kullanmaktan çekinmeden, demokrasi ve kanun dışı davranışlarda çözüm arayan bu gruplardan, gelebilecek iftira ve ithamlardan kaçınmak için, mutlaka uzak durulacaktır.

ÖNCE HUKUK

Gösterilen hassasiyete, alınan tüm tedbirlere rağmen provokasyonların sürmesi, gerginliğin tırmanma eğilimi göstermesi halinde, kesinlikle bireysel müdahale ve çözüm yollarına başvurulmayacak, başta il ve ilçe mülki amirlikleri olmak üzere, güvenlik güçleri, adalet kurumları ve üniversite yöneticileri ile koordinasyonla, yetkililerin zamanında harekete geçmesi için hukuki yollar kullanılacaktır.

İnternet haber



Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,991 µs