En Sıcak Konular

"Provokasyonda PKK’nın parmağı var"

11 Nisan 2008 14:27 tsi
Akdeniz Üniversitesi’nde yaşanan çatışmaları değerlendiren BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu çift taraflı bir provokasyon olduğunu söyledi ve olayın arkasında PKK’nın olduğunun açık olduğunu söyledi.

Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde yaşanan olayları değerlendiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu yaşananların bir provokasyon olduğunu söyledi. Üniversitede yaşananların son aşama olduğunu onun daha da öncesinin bulunduğunu dile getiren BBP Lideri, “Çatışmalar sağ-sol çatışması gibi veriliyor. Olaylar yaşanmadan birkaç gün önce PKK bayraklarının asıldığını, kız yurdunun basıldığını görüyoruz. Türk bayrağının yırtıldığına dair haberler de var. Asıl tahrik buradan yapılıyor. Provokasyon buradan yapılıyor.” dedi.

MADALYONUN TEK TARAFINA BAKMAMAK LAZIM
Tahriğin potansiyel oluşumların olduğu odaklardan yapılabileceğini söyleyen Yazıcıoğlu, “Potansiyel tepki gösterecek oluşumlar harekete geçirilir. Daha sonra da bu provokatif eylemleri yapacak olan kişiler devreye sokulur. Burada böyle olduğu kanaatini taşıyorum. Olaya baktığınızda büyük bir grubun küçük bir grubu sopalarla, zincirlerle kovalıyor. Aslında madalyonun hep tek tarafını görmemek lazım, iki tarafına da bakmak lazım. İki taraflı da harekete geçirilmiş bir provokasyon var.” diye konuştu.

OLAYLARIN PERDE ARKASINDA PKK VAR
Yaşanan provokasyonla cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve başörtüsü konusunda AK Parti’ye destek veren MHP’nin cezalandırılmak istendiği görüşlerine katılmayan Yazıcıoğlu, MHP’nin seçilmiş olmasını ise ülkücü gençliğin hassasiyetlerine bağladı. Çatışmayı, Türkiye genelinde hazırlanmış olan senaryonun bir parçası olarak değerlendiren Yazıcıoğlu, “Yaşananlar iktidar partisini zora sokuyor, MHP’yi zora sokuyor, Türkiye’yi istikrarsızlığa sürüklüyor. Bu da kimim işine yarıyor? PKK’nın işine yarıyor. Sokak güvensizliği oluştukça, kapkaçlar, gasp, uyuşturucu, öğrenci hareketleri, kargaşa oluştukça PKK’nın işine yarıyor. Bir de siyasal istikrarsızlık ve buna dayalı olarak ekonomik kriz PKK’nın işine yarar. Bunlar mücadelenin bir parçası. Öğrenci hareketleri yaygınlaşırsa PKK bundan istifade etmiş olmaz mı? Devlet dağda mücadele verirken, bu sefer sokakta, üniversitede mücadele verecek. Ne diye yansıyor medyaya? Sağ sol çatışması olarak yansıyor. Peki sağ sol çatışması mı? Burada yaşananlar bunun tam tersinin olduğunu gösteriyor. Burada PKK’nın olduğu kesin.” diye sordu.

8 SUTUN
 



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,620 µs