En Sıcak Konular

Mc Donalds bombacısı TAYAD Başkanı çıktı

11 Nisan 2008 11:58 tsi
Kadıköy'de McDonald'sın önüne boru tipi ve uzaktan kumandalı bomba koydukları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişiden Tekin T. Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) Marmara Bölge eski Başkanı çıktı.

Mcdonald's Kozyatağı şubesinin giriş kapısı önüne bırakılan ve uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirilen boru tipi bombanın ardından terör polisi geniş çaplı araştırma başlattı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasında, Çağlayan'da terör saldırısı yapılacağı bilgisine ulaşıldı. Adı geçen bölgede bazı karakol açılışları yapılacağı ve yaklaşan polis bayramı kutlamaları çerçevesinde etkinlikler yapılacağının olması polis birimlerini harekete geçirdi. Sansasyonel eylem ihtimalini değerlendiren ekiplerin bölgede yaptıkları operasyon, alınan istihbaratın doğru olduğunu ortaya çıkardı. Bir araç içinde yakalanan iki zanlının üzerlerinde taşıdıkları spor sırt çantası içinde zaman ayarlı, parça tesirli, borulara bağlı çalışan boru tipi bomba ele geçirildi.  Olayda Tekin T. ve Aysun K. isimli iki zanlı gözaltına alındı.

MC DONALD'S BOMBACISI TAYAD'LI BAŞKAN
Adliyeye sevk edilenlerden birinin Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) Marmara Bölge eski Başkanı Tekin T. olduğu öğrenildi.
2005 yılında cezaevinden tahliye olan Tekin T., Çağlayan'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik gerçekleştirilen bir operasyonda, örgüt militanı bir kadın ile birlikte sırt çantası içinde taşıdıkları bir bomba ile yakalandı. Tekin T. ile birlikte örgütün bombacısı olduğu belirlenen Aysun A. isimli zanlının da gözaltına alındığı operasyonun ardından Mehmet A. isimli başka bir zanlı daha gözaltına alındı. Tekin T.'nin daha önce 3 DHKP-C militanın Başbakan Erdoğan'a yönelik suikast gerçekleştirecekleri iddiasıyla" yakalandıkları olay nedeniyle aranması bulunduğu belirlendi.

KARAKOL BOMBALAMAYA GİDERKEN YAKALANDILAR
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, zanlıların karakola silahlı, bombalı saldırı eylemine giderken yakalandıkların ortaya çıktı. Zanlıların ayrıca örgütün askeri kanadı içinde yer aldıkları da belirtildi. Zanlıların üzerlerinde yapılan aramalarda; bomba düzenekleri ile sahte kimlikler ele geçirildi. Operasyonel çalışmanın ardından terör ve istihbarat birimlerinin olaya ilişkin araştırmasında Mehmet A. isimli başka bir zanlının da bu kişilere yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığı açıklandı. Mehmet A, sevk edildiği İstanbul Adliyesi'nden serbest bırakıldı. Tekin T. ve Aysun K. isimli zanlılar ise tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

BOMBA ZAMAN AYARLI BASINÇLI
Toplam 3 zanlının gözaltına alındığı operasyonda ele geçirilen bomba ile ilgili detaylı bilgiler de verildi. Açıklamada, bombanın zaman ayarlı, basınç etkili, boru tipi olduğu belirtildi. Bomba düzeneğinin yanı sıra sahte kimlikler ve örgüt mensuplarının haberleşmede kullandıkları telefon kartları ve örgütsel döküman ele geçirildi. Zanlıların sorguları ve alınan parmak izlerinden yola çıkılarak bazı eylemler de aydınlatılmış oldu. Buna göre zanlılardan birinin 23 Ekim 2003 tarihinde Zeytinburnu'nde ele geçirilen çok sayıda patlayıcı malzeme olayı ile ilgili arandığı belirtildi. Tekin T. ile birlikte yakalanan Aysun A.'nın 5 yıldan bu yana aranması bulunduğu da öğrenildi.

Öte yandan, Tekin T.'nin Başbakan Erdoğan'a Üsküdar'daki evinden çıktığı sırada oyuncak arabalarla suikast yapmayı planladıkları gerekçesiyle tutuklanan 3 zanlının yakalandığı olay nedeniyle aranması bulunduğu belirtildi.

Gazeteport



Bu haber 1,148 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,731 µs