sert uyarılar! VİDEO | " /> sert uyarılar! VİDEO | "/>

En Sıcak Konular

Rektöre sert uyarılar! VİDEO

11 Nisan 2008 10:37 tsi
Rektöre sert uyarılar! VİDEO Türban düzenlemesine karşı tavrıyla bilinen Antalya Üniversitesi Rektörü Akaydın'ın, yetkililerce defalarca uyarılmasına rağmen gerekli tedbirleri almadığı netlik kazanıyor. Basının karşısına geçen Antalya Valisi de, rektöre anlamlı uyarılarda bulundu.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Akdeniz Üniversitesi'de 6 Nisan'da çıkan olaylar sırasında silah sıkarken görüntülenen Ömer Ulusoy'un yakalanması ile ilgili Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan ile birlikta bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Arslan'ı alnından öpen Vali Yüksel'in açıklamaları şöyle:

"Öğrenciler huzur içinde eğitimine devam etmelidir.

Polisimiz Antalya içinde ve Antalya dışında çok geniş çaplı bir operasyon düzenlenmiştir. Sözkonusu şahıs ile ilgili bağlantılı olan herkesin izi sürüldü. Kale kale her taraf kontrol edildi. Polis Ulusoy'u bulmak için Antalya'nın her köşesine baskın ve operasyon düzenledi. Bundan sonraki konu yargının işidir.

Söyleyeceğim tek şey Antalya polisi görevinin tam anlamıyla yapmıştır. Polis bu görevi başarıyla sonuçlandırmıştır. Polisin temel görevi suçlunun yakalanıp teslim edilmesidir. Ulusy'un yakalanmasında halkla da işbirliği yapılmıştır. Polisin nasıl bir ikramiye alacağı mevzuatlarında bellidri. Benim tek yapacağım şey bu polisleri alınlarından öpmektir.

Ben Antalya'da ben de dahil herkesin görevlerini en iyi şekilde yapmasını ister ve beklerim. YÖK kanuna göre üniversitenin içindeki güvenliği sağlamak tamamen üniversite rektörüne aittir. Biz bütün sektörde olan herşeyi bir kenara bıraktır. Akdeniz Üniversitesi'ne yöneldik. Oradaki 20 bin öğrencimiz bize emanettir. Bu olaydan herkesin ders çıkarması gerekir. Esas olan o yavrularımızn huzur içinde orada öğrenimlerini tamamlamalıdır. Herkes daha iyi odaklansın. Bir daha bu olayların olmasına asla izin verilmeyecektir. Olaylar ilk çıktığı anda rektörü aradım, yapılması gerekenleri anlattım.

Bizim bulunduğumuz yerler makamlar kaygı duymak değil olayların engellenmesidir.

Bu işlerden sorumlu olan tüm kamu kuruluşları, başta Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü yeniden bir durum değerlendirmesi yaparak üzerine düşeni yerine getirmelidir. Antalya'da bulunan siyasi parti yetkilileri de bu konuda hassas davranmıştır. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Yurttaki öğrenci sayısı 2 bin 800'den 600'e düştü. Ailelerimize sizin aracılığınızla şu çağrıyı yapmak istiyorum. Devletinize güveniniz ve en kısa sürede okulunuza dönünüz."






Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,489 µs