Ergenekon'dan çok rahatsız! | " /> Ergenekon'dan çok rahatsız! | "/>

En Sıcak Konular

Oktay Ekşi Ergenekon'dan çok rahatsız!

11 Nisan 2008 10:58 tsi
Oktay Ekşi Ergenekon'dan çok rahatsız! Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, Ergenekon soruşturmasında bilgilerin basına yansımasından büyük rahatsızlık duyuyor. Ergenekon soruşturmasındaki gelişmeleri yazan meslektaşlarını suçlayan Ekşi, zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Basın Konseyi’nde gazetecilerin karşısına çıkan Ekşi, Türkiye’nin daha önce eşi görülmediği ileri sürülebilecek kadar yoğun bir bilgi kirliliği dönemi yaşadığını söyledi. 

Ekşi, “Gerçek sorumlu, soruşturmanın gizliliğinin gereğini yerine getirmesi gerekirken aksini yapan, kamuoyunu yetkilendirilmiş kişiler eliyle ve kuralları, yaptırımları belli bir düzen içinde bilgilendirmesi gerekirken kendi yandaşı saydığı medya mensuplarına ve organlarına el altından haber sızdıran kamu görevlileri ile onları yönlendiren yetkililerdir. Onları açıkça kınıyoruz” diye konuştu.

Soruşturmanın gizliliğini ihlal etme ve yargıyı etkileme amaçlı uygulamaları cumhuriyet savcılarının görmezden geldiğini belirten Ekşi, harekete geçmeyen savcılarla ilgili “Bağışlanmaz bir meslek kusuru saydığımızı belirtmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ekşi söz konusu haberleri yapan medya organlarıyla ilgili işlem başlattıklarını belirtti.

ERGENEKON AK PARTİ’NİN TERTİBİ

Bir gazetecinin “100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın’a yapılanları siyasi iktidarın tertibi olarak nitelendirdiniz. Ergenekon soruşturmasını da AK Parti’nin tertibi olarak mı yorumluyorsunuz?” şeklindeki sorusu üzerine Ekşi, “Ergenekon ile ilgili olarak bizzat sayın Başbakan, hatırladığım kadarıyla grup konuşmasında, ‘Yargıyla yakın işbirliği içinde gidiyoruz ve bunu sonuna kadar götüreceğiz’ dedi. Siz eğer böyle derseniz, kendinizin bu olayın tarafı olduğunuzu ilan etmiş olursunuz. O nedenle söz bize ait değil. Tespitimiz, sayın Başbakan’ın sözlerine dayalı bir tespittir” dedi.

“Ergenekon soruşturması dönemi bilgi kirliliğinin yaşandığı en kirli dönem diyebiliyor musunuz?” sorusuna Ekşi, “Hayır. Biz benzeri pek çok olaya kendi meslek yaşantımız içinde tanık olduk. Hangisi daha fazladır bunu ölçecek bir terazi yok. Bütün bunların kirli bir uygulama olduğunu, kamuoyunu aldatan, bazı insanları suçlayan, bazı suçluları da koruyan bir uygulamanın söz konusu olduğunu söylüyoruz” şeklinde karşılık verdi.

ERGENEKON TUTUKULUSU EROL ÖLMEZ EK İFADE VERDİ

“Ergenekon Soruşturması” kapsamında tutuklanan Erol Ölmez de ek ifade verdi.

Tutuklu bulunduğu Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nden jandarma eşliğinde Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilen Ölmez, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün odasına alındı.

Savcı Öz’e yaklaşık yarım saat ifade veren Ölmez, daha sonra yeniden cezaevine gönderildi.

Erol Ölmez’in, ek ifade vermek istediğini belirtmesi üzerine savcılığa çağrılarak ifadesinin alındığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında daha önce tutuklanan Ölmez, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na başvurup, “hafıza kaybı olduğunu, cezaevinde tedavi gördüğünü ve kendisini toparlamak üzere olduğunu” belirterek, ek ifade verme talebinde bulunmuştu.



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,741 µs