CHP'ye ateş püskürdü | " /> CHP'ye ateş püskürdü | "/>

En Sıcak Konular

Avrupalı sosyalistler CHP'ye ateş püskürdü

11 Nisan 2008 09:44 tsi
Avrupalı sosyalistler CHP'ye ateş püskürdü AB Komisyonu Başkanı Barroso'nun parti kapatmayla ilgili açıklamalarını eleştiren ve TCK'nın 301. maddesiyle ilgili değişiklik teklifini engellemeye çalışan CHP, Avrupalı sosyalistleri bir kez daha kızdırdı.

Yaşananları 'tam bir saçmalık' sözleriyle değerlendiren AP Sosyalist Grup Başkan Yardımcıları Hannes Swoboda ve Jan Marinus Wiersma, anamuhalefet partisini anlamakta zorlandıklarını söyledi. Liderler, sosyaldemokrat olduğunu ileri süren partilerin reform çabalarına destek vermesi gerektiğini vurguladı.

CHP'nin Türk Ceza Kanunu'nun 301. Maddesi'nin değiştirilmesini engelleme çabaları, Avrupalı Sosyalistleri bir defa daha kızdırdı. 301'i tadil eden kanun teklifini ilgili Komisyon'a havale etmeyen Meclis Başkan Vekili Güldal Mumcu'ya tepki gösteren Avrupa Parlamentosu üyeleri, CHP'yi tekrar ağır bir dille eleştirdi.

AP Sosyalist Grup Başkan yardımcıları Hannes Swoboda ve Jan Marinus Wiersma, CHP'nin tavrını 'tam bir saçmalık' olarak nitelendirdi. Swoboda, "Bunun AB Komisyonu Başkanı Barroso ya da başkası için yapılmasının ne önemi var. İşin özünü değiştirmiyor." derken, Wiersma da "301 için çok bekledik, bu aşamaya gelinmesi çok mühim." yorumunu yaptı. Avrupalı Sosyalistlerin 301 konusundaki görüşlerinin çok net olduğuna işaret eden Swoboda, mezkur maddenin bir an evvel tadil edilmesinin büyük bir aciliyet arz ettiğini söyledi. "Eğer usulen bir hata varsa tabi ki Meclis Başkanı buna müdahele eder ama böyle bir şey söz konusu değilse, bu konuda Başkan'ın engelleyici bir tavrı olmamalıdır." dedi.

CHP'nin tavrına 'teessüf' ettiğini ifade eden Wiersma, 301'de çok bekleyen AB'nin bu maddenin bir an evvel değiştirilmesini ve uygulamaya sokulmasını istediğini, daha fazla beklemeye tahammüllerinin kalmadığını söyledi. AK Parti'nin 301'in değiştirileceğine dair bir çok defalar söz verdiğine dikkat çeken Wiersma, "Barroso ziyareti ile irtibatlandırılması çok anlamlı değil. İşin özü önemli." şeklinde konuştu.

AP'nin Sosyalist üyesi Emine Bozkurt da 301. maddenin değiştirilmesinin aciliyet kesbettiğini, Mumcu'nun 'aciliyeti yok' sözlerini anlamakta güçlük çektiğini söyledi. 301'i tadil etme haberinin çok sevindirici olduğunu vurgulayan Sosyalist vekil, "Bu değişiklik için zaten çok bekledik. CHP'nin engelleyici tavrı doğru değil. 301'deki değişiklik teklifini reform sürecinin tekrar başlaması olarak görmek istiyoruz." dedi. CHP'nin değişiklik önergesinin muhtevasını beğenmemiş olabileceğine işaret eden Bozkurt, ancak tartışmayı engellemenin hiçbir haklı sebebi olamayacağını kaydetti. Emine Bozkurt, tam tersine CHP'nin reform çabalarına güçlü destek vermesi gerektiğini vurguladı.

Timetürk



Bu haber 426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,178 µs